Strakonické ženy favoritkám nestačily

I. liga žen

Basketbalisty Chance U19 BK Strakonice přivítaly v dalším kole Renomia ŽBL ve čtvrtečním podvečeru druhý tým tabulky z Hradce Králové. Favorit u Otavy dominoval a zvítězil 91:41.

„V první řadě musím pogratulovat soupeři z Hradce Králové. Byl dnes rychlejší, agresivnější a využíval naše chyby. Dá se říci, že naše děvčata stíhala v první a poslední čtvrtině, kdy byl výsledek relativně vyrovnaný. Úplně nám utekla druhá čtvrtina. Ale bylo vidět, že soupeř je velmi kvalitní a právem mu patří druhé místo. Zaostávali jsme v individuálních herních činnostech, což rozhodlo celé utkání. Dosáhli jsme pouze jedenačtyřiceti bodů, což je na domácí palubovce velmi málo, i když je třeba říci, že obrana Hradce je propracovaná,“ zhodnotil utkání strakonický trenér Petr Martínek.

„Splnili jsme povinnost. Chtěli jsme si zahrát kvalitní zápas a dali příležitost dalším našim mladým hráčkám. Snažili jsme se jim dát stejnou minutáž. Nebyli jsme sice v nejsilnější sestavě, ale s výkonem jsme spokojeni a odjíždíme domů do Hradce spokojeni,“ doplnil asistent trenéra Sokola Hradec Králové Miroslav Volejník.

 

Chance U19 BK Strakonice – Sokol Hradec Králové 41:91 (14:22, 20:48, 29:72).

Body Strakonic: S. Růžková a J. Vydrová 8, B. Vorlová a A. Junková 6, B. Jindrová 4, L. Vydrová 3, B. Suchanová, A. Rosecká a N. Horsáková 2.

 

V souboji se druhým celkem tabulky se samozřejmě body nečekaly. Podstatně důležitější utkání čeká hráčky od Otavy příští týden v pátek, kdy zajíždějí do Trutnova. Ten je pouze o jedno místečko v tabulce před nimi.

 

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/strakonicke-basketbalistky-favoritkam-nestacily-20210205.html