Kolik dětí se zapojilo do prázdninové střelby?

V současné době na plaveckém stadionu střílelo pouze jedenáct dětí, což je zjevně velké zklamání. Na druhou stranu je však příjemným překvapením, že osm chlapců dochází střílet za svým trenérem Kamarytem do Katovic.

Prvním krokem u nás bylo „1000 šestek o nanuka“ v průběhu prázdnin. Po několika letech přišel nápad využít prázdninový volný čas akcí „protidrogové koše“, která měla za cíl smysluplně vyplnit volný čas dětí a chránit je před lacinou zábavou. Děti mohly střílet kdekoliv, zaznamenávat si počet pokusů a tref, což mělo sloužit jako motivace. Na začátku školního roku byla připravena odměna pro nejpilnější.

Tento nápad podpořili významní reprezentační střelci, jako např. Jiří Zedníček, Kamil Brabenec, Zdeněk Bobrovský a Kateřina Elhotová (nyní Suchanová). Dokonce jej podpořila trenérská rada, a projekt se tak rozšířil na celostátní soutěž, včetně oficiálního referenta na federaci.

Bohužel zájem federace postupně opadl. V našem klubu se však snažíme pokračovat i bez této podpory, i když současná situace není uspokojivá.

Naše děti mají několik příkladů, které se díky své píli staly střeleckými oporami. Prvním byl Jarda Kovář (r. 1945), následovali Hanka Pilná (r. 1949), Jitka Musilová (r. 1984), Bonďa Štveráková (r. 1983), Radan Tesař (r. 1987) a sestry Kuncipálovy (r. 1983 a 1986).

V nedávné době byli nejpilnějšími střelci Sára Vadlejchová, Šárka Jozová, Dan Limpouch, Martin Šlehofer, Míša Karolová a Linda Kotrčová.

Na plaveckém stadionu v loňském roce střílelo 38 dětí, které zvládly přes 22 900 pokusů. Nejpilnější byly sestry Zelinkovy, Sylva a Laura, každá zaznamenala přes 3000 pokusů.

Připravil Miroslav Vondřička