Starší žákyně překonaly hranici 100 bodů

Sobotní pouťový úvodní duel soutěže starším žákyním BK Strakonice nevyšel podle představ, nedělní výprask odnesl tým Basket Slovanka.

Do STARZ arény v úvodním utkání žákovské kategorie U15 zavítaly Tygřice Praha.
Úvod duelu Strakonickým nevyšel podle představ (8:21, 12:22). Na obou polovinách hřiště jsme byli v řadě individuálních basketbalových činností vždy o něco později. Velký problém jsme měli s aktivním pohybem hráček hostujícího týmu. Až po první čtvrtině jsme se dokázali srovnat s rychlostí a agresivitou Tygřic. V útoku se nám „něco padlo“, využili jsme výškovou převahu a zónovým presinkem získali míče, čímž jsme měli možnost skórovat. Do kabin se šlo za stavu 36:37.

Druhý poločas byl tou pravou bitvou se silným soupeřem z hlavního města. Hluché pasáže hry střídaly vynikající kombinace hráček a rychlé individuální akce na obou stranách. Ubývaly nám síly, ale utkání jsme chtěli zlomit na svou stranu. Chyby, nepřesnosti v přihrávkách, lehké ztráty na obou polovinách hřiště a mnohdy i nepřesné „zásahy“ arbitrů jistě přispěly k konečné prohře domácích v poměru 58:74. Holky bojovaly až do samotného konce utkání, ale soupeřky byly dnes o chlup lepší. Vázla nám spolupráce v útoku, hledali jsme se. Když k tomu přidáme i střelbu trestných hodů (29/12), je výhra soupeřek zasloužená.

Střelci: Zemanová K. 16, Mrázová B. 13, Hátlová V., Petelová L. po 11, Holínová V. 5, Kopecká A. 2

V nedělním dopoledni jsme se střetli s týmem Basket Slovanka. Dnes Strakonické čekal soupeř, který přivezl do Strakonic pouze osm hráček. Již od úvodního hvizdu bylo všem na hřišti i přítomným divákům jasné, kdo získá vítězství. Soupeřky jsme předčili ve všech basketbalových dovednostech. Měli jsme příležitost vyzkoušet si různé varianty v obraně i útoku. V druhém poločase jsme dokonce hráli proti postavené zóně Slovanky.
Dnes kvalitní výkon všech hráček ze Strakonic. Výborná fyzická příprava pro další utkání nejen v ŽL U15.

Čtvrtiny – vývoj: 27:8, 19:9, 27:8, 27:13.

Skvělé dnes bylo, že herní vytížení bylo rozděleno mezi všechny hráčky ze Strakonic.
Mezi střelce se výrazně zapsala Kateřina Zemanová s 39 body (z toho TH 7/6 a 3 trojky). Potěšitelným počinem byla krásná trojka o desku Johany Kratochvílové. V obraně dřely všechny hráčky, ale nad všemi lze pochválit neúnavnou kapitánku Veroniku Holínovou. Stý bod dlouhou střelou dnes zpečetila Bára Mrázová.

Střelci: K. Zemanová 39, B. Mrázová 21, V. Hátlová 14, A. Kopecká 10, L. Petelová 9, J. Kratochvílová 5, V. Holínová 4

Připravili trenéři Petr Martínek a Natálie Breibischová