Mladší žačky: Víkend s poloviční úspěšností

Mladší žákyně BK Strakonice absolvovaly první říjnový víkend s padesátiprocentní úspěšností – Rokycany porazily 67:21, ale Tygrům Praha podlehly 20:83.

V sobotním zápase na domácí palubovce jsme se utkaly s týmem z Rokycan. Ze začátku jsme působily ospalým dojmem, to se však změnilo v 2. půlce 1.čtvrtiny. Pro baskeťačky ze Strakonic bylo utkání skvělou přípravou různých herních variant, které chceme do budoucna hrát. Zahrála si celá lavička a hlavně mladší holky, pro které je tato soutěž velká průprava do basketbalové kariéry. Dobře zahrála Anet Kopecká a Nelča Seidlová.

Bodovaly a hrály: Kopecká 22, Bálková N. 14, Kratochvílová M. a Seidlová 7, Kratochvílová J. 5, Taschnerová 4, Kováříková, Blahovcová, Zlochová, Bartáčková po 2, Křivancová L., Křivancová M., Kolingerová, Tritová, Grecová 0.

V neděli jsme sehrály zápas s jedním z nejlepších celků ČR – Tygři Praha. Soupeřky vynikaly výškovou převahou, ale naše hráčky se postupně během hry začaly dostávat do tempa. Po druhé půlce již bylo vidět spoustu pohledných akcí, bohužel s neproměněnými body. I když jsme prohrály o tolik bodů, tak musím napsat, že výsledek neodpovídá výkonu. Holky velmi chválím za velkou bojovnost. Dobře zahrály dvojčata Kratochvílovy a Kačka Kováříková.

Bodovaly a hrály: Kopecká 10, Kratochvílová J. 3, Seidlová, Taschnerová a Kováříková 2, Kolingerová 1, Křivancová L., Křivancová M., Kratochvílová M., Tritová, Blahovcová, Grecová 0.

Připravila trenérka týmu Natálie Breibischová