Třináctky na turnaji v Písku osmé

Ve dnech 23. – 24. srpna startovaly hráčky U13 na turnaji v Písku. Hrálo se dvou skupinách na zkrácený čas. Rozhodčí podával míč do hry pouze v případě osobní chyby, takže se hrálo ve velkém tempu po celou dobu utkání.

Ve skupině jsme se postupně utkaly s týmy kluků – Sršni Písek, SKB Strakonice a AS Valtarese Borgotaro (Itálie).

Sršni Písek – BK Strakonice 12:12.

SKB Strakonice – BK Strakonice 24:22.

BK Strakonice – AS Valtarese Borgotaro 8:14.

Zápasy proti klukům pro nás nebyly vůbec snadné, nebyly jsme v kompletní sestavě, ale i tak jsme se snažily proti vyšším a silnějším klukům bojovat co to šlo.

Nejvíce se nám podařil zápas proti Itálii, velkému favoritovi, kterého jsme zaskočily naší agresivní obranou a rychlou hrou dopředu.

Čtvrté místo ve skupině nás odsunulo do boje o 5. až 8. místo, kde jsme si nejdříve zahrály proti holkám Tigers Č.B. a poté s klukama TV Wetzlar (Německo).

Tigers Č.B. – BK Strakonice 12:10.

BK Strakonice – TV Wetzlar 8:18.

Proti budějovickým holkám se opět bojovalo po celou dobu utkání o každý míč, skóre bylo po celou dobu zápasu vyrovnané, štěstí se nakonec na závěr zápasu přiklonilo na stranu soupeřek. Věřím, že na konci září, kdy odstartujeme sezonu OP na půdě Č.B., soupeřkám tuto prohru vrátíme.

Poslední zápas proti klukům z Německa byl pro naší omlazenou sestavu náročný, kluci dokázali opět využít svojí výškové převahy a zakončovali ze svých druhých, i třetích střel.

I když se nám na turnaji nepodařilo zvítězit, turnaj byl pro nás velkým přínosem. Cílem bylo zapojit do hry všechny hráčky, Kiki Sporková odehrála svoje první zápasy. Pochvala patří všem holkám, které v Písku nastoupily.

Bodovaly a hrály: Šlapáková A. 10, Blahovcová A. 10, Viererová J. 10, Šefčíková B. 8, Zemanová E. 6, Bartáčková C. 6, Bálková N. 6, Vadlejchová E. 2, Bálková A. 2, Tritová V., Than Bao M., Sporková K.

Připravila trenérka týmu Zuzana Karoľová