Celý klub zavítal na soustředění do Písku

Již osmým rokem zajíždějí členové BK Strakonice na letní soustředění do nedalekého Písku. Tentokráte vyměnili areál  VOŠ a SPŠ lesnická s ubytováním v domově mládeže i stravováním v jídelně za hotel Sport Buly /nachází se u zimního stadionu/ a stravování v restauraci Ostrov /v blízkosti řeky Otavy/.

K tréninkovým jednotkám využívaly nejmenší kategorie nedalekou sportovní halu ELIM a tělocvičnu ZŠ J. K. Tyla v Písku, ve kterých jsou k dispozici koše se sníženou výškou vhodné pro kategorii minižactva. Ostatní družstva se střídala v tělocvičnách ZŠ TGM, ElIMU i místního Gymnázia Písek.

Letošního soustředění /18.-22.8.2020/ se zúčastnilo celkem 69 děvčat od nejmenších až po juniorky. Tréninkový proces byl zaměřen nejen na procvičování basketbalových dovedností /individuální činnosti jednotlivce, ale i herní kombinace/. Pro komplexní rozvoj hráček byly zařazovány i aktivity spojené s všestrannou průpravou tj. atletické hrátky, cvičení vedoucí ke zvyšování síly, cvičení na bossu, posilování středu těla /core/, koordinace i rozvoj akcelerační rychlosti. Nemůžeme opomenout ani středeční návštěvu vnitřního plaveckého bazénu či venkovního koupaliště, kde si děvčata uvolnila svalový tonus a vyplavala nastřádanou únavu. Soustředěním získané bolístky jim přijela ze Strakonic zmírnit další členka realizačního týmu sportovního centra BK Strakonice fyzioterapeutka Olga Bittnerová, DiS.

Soustředění se dále zúčastnila cvičitelka a trenérka aerobiku Mgr. Jitka Tomšovicová. Její připravená tréninková jednotka obsahovala nejen taneční prvky, ale také kompenzační cvičení. Do třetice za námi přicestovaly Karolínka s Rozárkou /tj. holčičky – pro které jsme na podzim r. 2019 vybírali společně při utkáních BK finanční prostředky – určené pro rehabilitaci. Díky všem lidem dobré vůle, rodičům, divákům a nám „baskeťákům z ženské složky“ se vybralo neuvěřitelných 61.000,- Kč/.  Další návštěvou nás poctil nestor strakonického basketbalu MVDr. Miroslav Vondřička s novinářem Janem Petrášem.

Starší žačky si ve čtvrtek 20.82020 zahrály ve sportovní hale ELIM své první přípravné utkání po koronavirové přestávce proti holkám z Nuslí /také pravidelně jezdí do Písku na soustředění/. Po šesti odehraných částech dokázaly „Strakoňandy“ zvítězit v poměru 56:49. V dobrém světle se ukázal celý tým. Byl doplněn i o hráčky z Č. Budějovic a Pelhřimova.

Poděkování za spolupráci při organizaci basketbalového soustředění a vytváření pohodové atmosféry patří na straně jedné všem zúčastněným trenérům, kterými byli: Mgr. Drnková Radka, Zuzka Karolová, Nikola Drnková a Natále Breibischová /přípravka a minižačky/, Bc. Lenka Pichlerová /mladší žákyně/, Jarka Bernasová /starší žákyně/, Jakub Mužík a Kristýna Kotrcová /starší minižákyně/, Mgr. Jiří Johanes, Mgr. Petr Martínek- zastřešující kategorii kadetek a juniorek, ale také všem hráčkám BK za enormní tréninkovou píli a zvládnutí i všech přesunů v rámci královského města Písek při tropických venkovních teplotách, které během soustředění panovaly. Kvalitní dietní strava /výborné polévky i saláty z čerstvé zeleniny/ a výborné ubytování jistě přispělo k vytvoření optimálních podmínek pro náročné soustředění před sezónou 2020/21.

Poděkování také patří všem pronajímatelům prostor a pí Haně Pavcové s přepravním vozidlem JUMPER, která nám zcela nezištně převezla basketbalové míče a tréninkové pomůcky tam i zpět. DÍKY MOC.

Závěrem bychom všem sportovkyním i trenérům BK popřáli hodně zdaru do nové basketbalové sezóny 2020/2021 a „Straky do toho!!!“

 

Autor: Mgr. Petr Martínek – tiskový mluvčí BK