Starší minižačky pokračují v OP bez porážky

Sobotní dopoledne v Jindřichově Hradci bylo, jak to tak vypadá na dlouho dobu poslední možností pro strakonické starší minižačky k poměření svých schopností a dovedností v oblastním přeboru.

 

BK TÁBOR – BK STRAKONICE 12:82 (5:45)

BK STRAKONICE – J. HRADEC 81:31 (45:125).

BODOVALY: Pavlíčková Karolína 28, Kotrčová Linda 19, Košáková Eliška 18, Malířská Tereza a Malířská Kateřina 16, Grossová Karolína a Kotrcová Karolína 14, Karolová Michaela 12, Topinková Natálie a Holínová Veronika 11, Veselková Lucie a Zemanová Kateřina 2

 

K úvodnímu zápasu nastoupily hráčky od Otavy proti chlapcům z Tábora a vlétly na ně jako uragán. Kluci byli úplně opaření, nestíhali se ani otáčet a dostávali jeden koš za druhým. V páté minutě byl stav 0:18 až poté vsítili borci z husitského města svůj první koš. Celý zápas se nesl jednoznačně v naší režii. Děvčeta zkoušela různé druhy obran a v útoku se prezentovaly povedenými přihrávkami i pěkným zakončením.

Druhé utkání proti místním basketbalistům bylo v úvodu vyrovnanější, kdy domácí hráči těžili z volného zápasu a ještě našim děvačům fyzicky stačili. Od druhé čtvrtiny ale přestali chlapci stíhat a strakonické žačky naopak nepolevovaly v nasazení a navyšovaly tak bodový rozdíl ve skóre. Malou kaňkou se může zdát vetší množství neproměněných střeleckých příležitostí.

Družstvo pro tento hrací den skvěle doplnily dvě hráčky ročníku 2010, které se nebojácně dokázaly prát proti starším klukům a mezi spoluhráčky pohodově zapadly.

Vyznamným plusem tohoto týmu je velká vyrovnanost mezi jednotlivými děvčaty, o čemž svědčí i bodové rozložení mezi celý tým. Také se dokáží navzájem povzbudit a pomoc při herních situacích.

Mají skvělou partu nejen na basketalovém hřišti, ale i mimo něj.

Bohužel epidemiologická situace nyní nedovolí těmto děvčatům pokračovat v parádně rozehrané soutěži. Uvidíme, kdy se budeme moci vrátit k trénování a zda se nám podaří udržet takhle vysoko nastavenou laťku.

Přeji všem hráčkám hlavně pevné zdraví.

 

Připravil trenér Jakub Mužík