Z Brna si ženy přivezly vysokou porážku

I. liga žen

Lehkou cestu k výhře měly po náročném týdnu brněnské Žabiny, které přehrály doma Strakonice 106:39. Brňanky absolvovaly v týdnu dva zápasy s USK, ve kterých jasně prohrály, tentokrát však byla kvalita už od úvodu jasně na jejich straně. Žabiny sice stále šetřily reprezentantku Beátu Adamcovou, která si v zápase proti Itálii poranila kotník, ale její repre „kolegyně“ Natálie Stoupalová naopak pomohla k výbornému startu, když Brňanky za první čtvrtinu zvládly 32 bodů a vedly o devatenáct. Strakonice celý zápas nedokázaly chytit herní rytmus a s mladou sestavou na soupeřky nestačily. Prohrávaly až o 67 bodů a o tolik zápas i skončil.

Střelkyní zápasu byla se 17 body domácí Laura Mikšíková, Stoupalová přidala šestnáct bodů za pouhých devět minut na palubovce. Do dvouciferných čísel se dostalo hned sedm domácích hráček, první ligové body navíc zaznamenala sedmnáctiletá pivotka Kateřina Ebenhöhová. Strakonice měly ve dvouciferných čísel pouze jedenáctibodovou Simonu Růžkovou.

 

Žabiny Brno – BK Strakonice 106:39 (32:13, 59:27, 78:33).

Body: Mikšíková 17, Stoupalová 16, Hamzová 15, Buřtová 13, Šoukalová a Galíčková 11, Křivánková 10, Vacková a Ebenhöhová 4, Stloukalová 3, Kopecká 2 – Růžková 11, Vydrová 7, Petrušková 6, Rosecká a Soukupová 4, Vorlová 3, Horsáková a Jindrová 2. Rozhodčí: Komprs, Křičková, Renc. Fauly: 20:23. Trestné hody: 26/15:15/8. Trojky: 25/7:7/1.

 

Komentář trenéra Petra Martínka: “Těžko se mi dnes hodnotí utkání, ve kterém jsme nastříleli pouhých 39 bodů a vyrobili 43 ztrát. Gratuluji vítězi. Rozdíl byl v hale Rosnička ve všech činnostech. Na nás byla jistě vidět 1,5 měsíční pauza bez klasického utkání. Soupeřky nás však vyškolily v agresivitě i v nasazení v průběhu celého utkání. Mrzí mě, ze jsme dnes nenavázali na poměrně solidní výkon z Ostravy. Musíme se však rychle oklepat. Vždyť již ve středu 25.11. na domácí palubovce přivítáme Levhartice Chomutov.”