Strakonice favorita dlouho trápily

Na palubovku pátého celku Renomia ŽBL Slavie Praha zajížděly v sobotu večer basketbalistky BK Strakonice. Přestože byly více než polovinu utkání ve vedení, odjely z Prahy s porážkou.

Domácího favorita děvčata od Otavy v prvním poločase přehrávala. Basketbalistkám Strakonic se dařila především střelba za tři body a ve druhé čtvrtině utkání utekly až do šestnáctibodového vedení (14:30). V závěru poločasu se však domácím hráčkám podařila devítibodová šňůra a snížily na rozdíl šesti bodů.

Ve druhém poločase se začala karta pomalu obracet. Ještě v polovině třetí čtvrtiny byl stav 39:40, ale od dalšího domácího koše již začaly vývoj skóre diktovat basketbalistky Slavie Praha. Na konci třetí části vedly o šest bodů. První koš závěrečné čtvrtiny sice daly hráčky od Otavy, ale pak již domácí převaha narůstala, stejně tak skóre a na konci utkání svítil na tabuli výsledek 76:55.

Slavia Praha – Chance U19 BK Strakonice 76:55 (10:16, 27:32, 48:42).

Body Strakonic: B. Jindrová 17, S. Růžková 11, M. Jánská 7, A. Junková 5, L. Vydrová a J. Vydrová 4, A. Rosecká 3, B. Vorlová a S. Vadlejchová 2.

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/basketbalistky-strakonic-favorita-dlouho-trapily-20210221.html