Na palubovce Levhartic se rozhodovalo až v poslední čtvrtině utkání

Po delší odmlce se basketbalistky BK Strakonice znovu zapojily do kolotoče Renomia ŽBL. V pátečním večeru hostovaly na palubovce Levhartic Chomutov. Dlouho se držely hráčky Strakonic na dohled soupeřek, ale nakonec padly o 24 bodů.

Úvod utkání se hráčkám od Otavy vůbec nepovedl a Levhartice se dostaly do vedení 8:0. Další minuty však patřily Strakonickým a rázem byl stav 8:7. Postupem času opět přebraly otěže hry domácí basketbalistky a soupeřky se k nim dostaly nejblíže na tři body. Po první čtvrtině byl stav 19:11. V té druhé hráčky Chomutova vytáhly své vedení až na rozdíl šestnácti bodů, nicméně v závěru poločasu Strakoňandy stav opět korigovaly a na obrátku se šlo za desetibodové převahy domácího celku.

Ve třetí čtvrtině opět domácí hráčky soupeřkám o kousek uskočily. Rozdíl se pohyboval do patnácti bodů a na závěrečnou čtvrtinu se šlo za stavu 47:34. I ta se odvíjela v podobných intencích, hráčky od Otavy se ještě dostaly na rozdíl dvanácti bodů, ale další domácí šňůra rozhodla, že to nakonec bude o více než dvacet.

Na straně Strakonic zaslouží absolutorium Anna Rosecká, autorka jedenadvaceti bodů svého týmu.

 

Levhartice Chomutov – BK Strakonice 68:44 (19:11, 29:19, 47:34).

Body Strakonic: A. Rosecká 21, L Vydrová 8, N. Horsáková 6, M. Jánská 5, H. Kolegarová 4.

 

Ohlasy po utkání v Chomutově: