Starší žačky pokračují na vítězné vlně

Mládež Starší žákyně

Šest zápasů. pět výher. Takovou bilancí se mohou pochlubit starší žákyně BK Strakonice, které startují v áčkové skupině ligy své kategorie.

BK Levhartice Chomutov – BK Strakonice 33:105 (16:55).

Bodovaly a hrály: Kotrčová Linda 21, Grossová Karolína 17, Pavlíčková Karolína 12, Karoľová Michaela 10, Veselková Lucie 9, Vodvářková Kristýna 9, Kotrcová Karolína 7, Malířská Tereza 7, Košáková Eliška 6, Topinková Natálie 4, Malířská Kateřina 3.

BK Lokomotiva Karlovy Vary – BK Strakonice 59:73 (24:40).

Bodovaly a hrály: Košáková Eliška 15, Grossová Karolína 12, Pavlíčková Karolína 11, Kotrcová Karolína 9, Kotrčová Linda 8, Topinková Natálie 5, Veselková Lucie 5, Karoľová Michaela 4, Malířská Tereza 4, Malířská Kateřina, Vodvářková Kristýna.

Uplynulý víkend čekaly strakonické žačky cestovatelsky dosti náročné zápasy. Změřily své síly s týmy z podkrušnohoří. Nejprve v sobotním podvečeru deklasovaly chomutovské Levhartice. Strakonické dívky se dokázaly prezentovat krásným, rychlým basketbalem. K vidění bylo velké množství rychlý protiútoků a míč lítal pěkně z ruky. Střelecky se prosadily všechny naše hráčky. Stobodovou hranici překonala ten den skvěle hrající Lucka Veselková.

Po přespání v lázeňském městě nás v nedělním dopoledni čekal houževnatý soupeř, se kterým nejsou utkání nikdy vůbec jednoduchá. Hráčkám od Otavy se skvostně povedlo vstoupit do zápasu a vybudovaly si již v úvodní čtvrtině dvouciferné vedení, které v průběhu zápasu dokázaly navýšit až na dvaadvacetibodový rozdíl. Naše drobné zaváhání v samém závěru, dokázaly domácí hráčky potrestat a korigovaly rozdíl ve skóre. Tahounem týmu, a to nejen střeleckým, byla kapitánka Eliška Košáková.

Připravil trenér týmu Jakub Mužík