Starší mini vybojovaly druhé místo

K finálovým zápasům odcestovaly starší minižákyně BK Strakonice do Písku, kde se sešly nejlepší týmy jihočeské oblasti kategorie U13 této sezony.

Do tohoto finálového turnaje se probojovali kluci z Českých Budějovic, Tábora, Písku a strakonické dívky.

Tigers České Budějovice – BK Strakonice 45:50 (24:24).

Celé utkání bylo vyrovnané, oba celky bojovaly se všech sil o postup do finále. Náročné utkání, kluci z Č.B. měli výškovou i silovou převahu. Holky ale statečně bojovaly, snažily jsme se o rychlý protiútok a agresivní obranu. Tou se nám dařilo dostávat budějovické kluky pod tlak a získávat míče. Trápila nás velmi nízká úspěšnost proměňování TH.

V poločase svítilo na ukazateli vyrovnané skóre 24:24. Do poslední čtvrtiny jsme šli s mírným náskokem 42:38, kluci nám ale nechtěli dát nic zadarmo a podařilo se jim skóre ještě v poslední části hry otočit na 43:44. Závěr ale patřil statečným holkám od Otavy, které urvaly vítězství na svoji stranu.

Sokol Písek Sršni – BK Strakonice 95:18 (54:8).

Ve finálovém utkání bylo hned od začátku jasné, kdo je favoritem. Písečtí kluci hráli celé utkání skvěle a byli úplně všude, přehrávali nás ve všech činnostech. I přes vysokou porážku si holky zaslouží za bojovnost pochvalu.

Nejlepší hráčkou našeho týmu byla vyhlášená Barča Mrázová.

Bodovaly a hrály: Mrázová B. 24, Holínová V. 14, Petelová L. 11, Zemanová K. 6, Čapková E. 6, Reiterová N. 3, Mašková K. 2, Koubová K. 2, Kopecká A., Gornická A., Lysenko N., Šťastná L.

Připravila trenérka Zuzana Karoľová