Starší minidívky přivezly stříbrné medaile

V sobotu 15. dubna odcestovaly starší minižákyně BK Strakonice do Poděbrad, kde se konal nadregionální turnaj. Postupně se utkaly s týmy: BK Vlčice Žďár, Basket Poděbrady a BK Studánka Pardubice.

Na turnaj jsme bohužel neodcestovaly v kompletní sestavě, ale i přesto byl celý turnaj výbornou přípravou před blížím se mistrovstvím České republiky.

BK Strakonice – BK Vlčice Ždár 48:44 (24:14).

BK Strakonice – Basket Poděbrady 53:41 (23:21).

BK Strakonice – BK Studánka Pardubice 37:54 (21:29).

V prvních dvou utkáních jsme zaslouženě zvítězily, snažily jsme se hrát rychle dopředu a aktivně bránit.

Bohužel díky zbytečným ztrátám, neproměňováním šoupáků a chvílemi špatným návratem do obrany jsme dávaly soupeřům šance snadno skórovat.

Třetí utkání na turnaji jsme věděly, že bude nejnáročnější, čekal nás souboj s týmem Pardubic (nejspíše náš soupeř ve skupině na MČR).

V prvním poločase jsme se silným soupeřem držely krok, všechny hráčky bojovaly o každý míč a nikdo nikomu nedal nic zadarmo.

Bohužel v druhém poločase nám docházely síly a soupeř začal využívat svou výškovou a silovou převahu.

Ale i tak všechny naše hráčky zaslouží za předvedený výkon v celém turnaji pochvalu. Z mladších potěšila bojovná hra Nelči Seidlové.

Nejužitečnější hráčkou našeho týmu na turnaji byla zvolena Verča Holínová, v dovednostních soutěžích se nejvíce z našich zástupkyň dařilo Anetce Kopecké, která ve své disciplíně obsadila pěkné 3. místo.

Z turnaje si odvážíme stříbrné medaile.

Bodovaly a hrály: Holínová V. 43, Mrázová B. 38, Zemanová K. 27, Hátlová V. 15, Seidlová N. 6, Čapková E. 4, Mašková K. 3, Reiterová N. 2, Kopecká A., Manová H., Šťastná L., Půroková K.

Připravila trenérka Zuzana Karoľová