Parádní úspěch malých basketbalistek ze Strakonic!

Minižákyně

Děvčata kategorie U10 přivezla z turnaje PLYŠÁKOV 2019 v Olomouci stříbrné medaile a plyšového slona.

Páteční vstup do turnaje se nám vůbec nepovedl. Podlehly jsme pozdějšímu vítězi turnaje Basket Slovanka o 40 bodů. Sobotní náročný den pro nás začal úspěšněji, když jsme porazily Studánku Pardubice velkým rozdílem 32 bodů. V následujícím jsme zdolaly SBŠ Ostravu rozdílem jediného koše. Touto výhrou jsme si zajistily boj o medaile. Ve večerním souboji nás čekal favorizovaný Hradec Králové. Role outsidera nás nezaskočila a vybojovaly jsme těsné vítězství o tři body. V nedělním finále jsme se opět potkaly s Basket Slovanka. Ve finálový zapas nebyl tak jasnou záležitostí, tak jak tomu bylo v pátek. Zlepšenou hrou, jak v útoku, tak v obraně, jsme soupeře řádně potrápily. Nakonec jsme ale Slovance opět podlehly, a to rozdílem 15 bodů.

Individuální ocenění získaly Linda Kotrčová a Karolína Grossová. Linda Kotrčová byla oceněna mezi pěti nejlepšími hráčkami turnaje (ALL STARS) a Karolína Grossová se stala nejužitečnější hráčkou našeho týmu.

Společně s naším družstvem odcestovaly na turnaj dvě hráčky Českých Budějovic. Obě do týmu výborně zapadly a staly se platnými hráčkami našeho družstva.

Celý tým zaslouží velkou pochvalu za odvedený výkon na hřišti i za vzorné chování po celou dobu turnaje.

 

Výsledky jednotlivých zápasů:

Basket Slovanka – BK Strakonice 63:23
BK Strakonice – Studánka Pardubice 37:5
SBŠ Ostrava – BK Strakonice 28:26
BK Strakonice – Sokol Hradec Králové 42:39
BK Strakonice – Basket Slovanka 22:37

 

Bodovaly a hrály: Linda Kotrčová 56, Grossová Karolína 24, Zemanová Kateřina 17, Lucie Petelová a Daryna Sharkan po 12, Izabela Polenová a Viktorie Vondráková po 8, Eliška Jánská 6, Barbora Mrázová 4, Kristýna Králová a Klára Holkupová po 2, Nikola Mlnaříková, Jůlie Pekárková a Valérie Hátlová.

 

Připravila trenérka Lenka Pichlerová