Postup do extraligy si zaslouženě vybojovaly Strakonice

Kadetky

Po roční neúčasti se strakonické kadetky znovu vrací mezi nejlepších dvanáct družstev v České republice. Druhým postupujícím je Ostrava, Ústí nad Labem bylo třetí a poslední Pardubice. Tak dopadla kvalifikace, která se od pátku 24. do neděle 26. května konala u Otavy.

 

BK Strakonice – Ústí nad Labem 101:60 (60:28).

Impozantní nástup domácích rozhodl o celém průběhu zápasu, hosté dali první body až za stavu 20:0. Hru korunovaly protiútoky a také osm trojek za první polovinu je výrazem převahy Strakonic.

 

BK Strakonice – Ostrava 61:42 (39:17).

Klíčové utkání o postup zvládl domácí tým na výbornou. Proti výškové i váhové převaze nastoupil s vynikající aktivitou v obraně a soupeře zcela ochromil. Korunou snahy bylo výrazné vedení , které potvrdily úspěšné trojkové pokusy. V třetí části se přišel střelecký útlum a hosté snižovali náskok. Až úspěšný koš vrátil týmu klid a tím bylo prakticky rozhodnuto. Celý tým doslova dřel v obraně, ale úsilí Jánské bylo korunou. V doskakování kralovala tradičně Čadková – doskočila 17 míčů!

 

BK Strakonice – Pardubice 83:55 (50:20).

Také v posledním zápase potvrdil tým svou převahu a výrazně vedl od začátku již v první čísti. Jako ve všech, tak i v tomto utkání mohla být dána dostatečná herní příležitost méně zkušenějším hráčkám. To rovněž potvrdilo převahu.

 

Body celkově: Junková 43, Jánská 40, Hauserová 39, Čadková 27, Baloušková 26, Žáčková 14, Johanesová a Chylíková 9, Kotrčová 6, Klímová 4, Chocholatá 3.

 

Další výsledky

Ostrava – Pardubice 37:91.

Ostrava – Ústí nad Labem 64:74.

Pardubice – Ústí nad Labem 73:59.