Streetballový tým Gymstr letos opět medailový

I. liga žen

V letošním roce se znovu strakonické hráčky přihlásily do Pražské streetballové ligy. Zápasy se hrály každé úterý na hřišti strahovských kolejí od 30. dubna do 21. června, kdy se konal závěrečný finálový turnaj.

Strakonické družstvo hrálo ve složení Petra Lukešová, Šárka Jozová, Zdeňka Paroubková, Linda Svobodová, doplněné bývalou hráčkou Aritmy Praha Annou Smutnou. V ženské kategorii bylo přihlášeno devět týmů, hrál každý s každým dvakrát. Do finálových bojů postoupilo šest nejlepších, Gymstr skončil po základní části na druhém místě. V pátečním finále Gymstr porazil Morgans, pak o bod vyhrál nad Béčkovým pornem. Tyto dvě vydřené výhry nám zajistily přímou účast v boji o zlato, ostatní týmy musely projít pavoukem, ze kterého vzešel náš soupeř Béčkový porno. Výhru nad tímto týmem se nám nepodařilo zopakovat díky velmi tvrdé hře soupeřek. Strakonický Gymstr vybojoval v 15. ročníku PSL krásné stříbrné medaile.

Již potřetí za sebou získala cenu pro nejlepší ligovou střelkyni Petra Lukešová. Týden předtím se Šárka Jozová stala mistryní republiky ve střelbě trojek v rámci Českého streetballového poháru.