Češky podlehly Bělorusku a na MS U23 končí

České reprezentantky do 23 let na světovém šampionátu v basketbalu 3×3 v Číně do play off nepostoupí. Čtveřice hrající ve složení Anna Rosecká, Alžběta Levínská, Simona Růžková a Kateřina Galíčková sice ve svém prvním sobotním zápase přehrála Dominikánskou republiku 22:11, ale pak v přímém souboji o druhé postupové místo podlehly Běloruskám jasně 11:21 a turnaj pro ně končí.

 

Duel s Dominikánskou republikou byl vyrovnaný jen v úvodní minutě, pak Češky odskočily na 5:1 a od té doby si udržovaly náskok. Bojovné soupeřky ještě snížily na 8:11, pak už ale byl zápas v české režii a skončil dvojkou Kateřiny Galíčkové téměř o tři minuty dříve.

 

Bohužel v klíčovém zápase s Běloruskami Češky od začátku ztrácely. Rychle inkasovaly dvě střely z dlouhé vzdálenosti a prohrávaly za minutu a půl 1:5. Od té doby si Bělorusky udržovaly náskok, který o dvě minuty později vzrostl na 10:3. Běloruský tým byl precizní při střelbě z dálky, dokázal využívat i převahu pod košem a vůbec nepouštěl Češky do náporu. Navíc v polovině duelu odstoupila ze hry po střetu se soupeřkou Anna Rosecká a už se na hřiště nevrátila. O chvíli později Bělorusky ukončily duel střelou z dálky na 21:11.

 

Zdroj: https://3×3.cbf.cz/novinky/cesky-podlehly-belorusku-a-na-ms-u23-konci.html