O výhře favorita rozhodla až druhá půle

I. liga žen

Sokol Hradec Králové – BK Strakonice – U19 Chance 86:65.

Body: K. Galíčková 20, S. Růžková 13, K. Fadrhonsová 12, A. Rosecká 5, A. Stiborová, K. Tomšovicová, E. Petrušková po 4, H. Kuncipálová 2, K. Kuncipálová 1

Až povedený druhý poločas rozhodl o výhře Hradeckých Lvic nad Strakonicemi 86:65. V první půli totiž jediný tým, který ještě v nové sezoně nevyhrál, hrál na palubovce favorita naprosto vyrovnanou partii a držel až šestibodové vedení. Od vyrovnaného stavu 46:46 čtrnáct minut před koncem ale domácí Sokol nastartoval svou ofenzivní mašinu, sérií 15:2 získal kontrolu nad zápasem a pak už směřoval k výhře. Od šance na lepší výsledek podobně jako proti Trutnovu držely U19 Chance ztráty, kterých měly Jihočešky dvakrát víc, než soupeř, celkem 22. Střelkyní zápasu byla s 21 body Kristýna Minarovičová, jen o bod za ní ale zaostala hostující Kateřina Galíčková. Domácí opora však měla větší pomoc od spoluhráček, hned na 19 bodech totiž byla Klára Marečková.

Komentář trenéra Petra Martínka: „Odehráli jsme s favoritem vynikající utkání. Hradecké Lvice jsme zaskočili a překvapili vynikající kombinační hrou podtrženou vysokým procentem úspěšnosti ve střelbě. Vyrovnali jsme se i na doskocích /30-39/. Překvapující čísla jsme zaznamenali na útočné polovině /přednosti: aktivita na doskoku, možnost skórování z druhých pozic i týmová hra/. První poločas se nesl vyrovnanou hrou i vývojem skóre. V druhé polovině utkání jsme drželi krok úvodních šest minut. Poté Hradec přitlačil v obranné fázi, využil našich ztrát a neúspěšných střel. Vybudoval si 13 – ti bodový polštář, který v posledním dějství kontroloval. Naše holky však nesložily zbraně a bojovaly až do samého konce utkání. Z Hradce si vezeme sice porážku, ale dojmy z utkání a zanechaný výkon jsou ryze pozitivní a dobré. Holky musím pochválit, předvedly slibný výkon do dalších bojů Renomie ŽBL. Líbila se mi spolupráce hráček na obou polovinách hřiště i týmovost. Střelecky se zaskvěla Kateřina Galíčková – autorka 20 bodů.

Chtěli bychom na dnešní výkon navázat v pátečním duelu se Slovankou Mladá Boleslav, kterou přivítáme na domácí palubovce dne 25.10. 19 od 18.15 hodin.