Proti Chomutovu se naše ženy střelecky trápily

I. liga žen

Dohrávka druhého kola RENOMIA ŽBL se odehrála v rámci reprezentační pauzy ve Strakonicích. Tamní U19 Chance ani na posedmé v sezóně nevyhrál, když podlehl jednoznačně Chomutovu 35:64. Střelecké trápení domácích hráček začalo už v úvodu, když první koš vstřelila až minutu a půl před koncem první čtvrtiny Kateřina Galíčková a snižovala na 2:10. Ani ve druhé čtvrtině se domácí útok příliš nezlepšil a favorizované Levhartice pohodlně navyšovaly náskok. Ten natáhly až na 31 bodů a bez problémů si pohlídaly čtvrtou výhru v sezoně. K té je dovedla se sedmnácti body Veronika Aulichová, kterou dorovnala v domácím dresu Galíčková. Aulichová však měla větší podporu spoluhráček, nad deset bodů se dostaly totiž ještě Nikola Salačová a Michaela Krejzová.

 

2. kolo Renomia ŽBL, pátek 15. listopadu:

BK Strakonice – DSK Levhartice Chomutov 35:64 (4:10, 11:27, 24:46).

Body: Galíčková 17, Tomšovicová 7, K. Kuncipálová 4, Stiborová a Petrušková 2, Fadrhonsová, Suchanová a Vadlejchová 1 – Aulichová 17, Krejzová 12, Salačová 10, Vorlová 6, Rokošová 5, Satoranská 4, Rybová a Žílová 3, Kučerová a Čmejrková 2. Rozhodčí: Kovačovič, Neuman, Mašek. Fauly: 26:17. Trestné hody: 12/7:26/18. Trojky: 17/2:16/4. Přihlíželo 100 diváků.

 

Komentář trenéra Petra Martínka: “Dnes jsme do utkání nastoupili bez zraněné H. Kuncipálové, A. Rosecké a S. Růžkové /obě utkání 1. NL/. V reprezentační pauze jsme dohrávali utkání 2. kola Renomie ŽBL s týmem DSK Chomutov. Myslím si, že nám reprezentační pauza uškodila. V dnešním utkání jsme nenavázali na dobré výkony před pauzou /Trutnov, H. Králové i doma Slovanka Mladá Boleslav/. V obranných činnostech vzhledem k výškové převaze soupeřek bych našel pozitivní náležitosti /doskoky celkem 45-49/. Zcela jsme však propadli v rychlých přechodech na útočnou polovinu soupeřek. K tomu nám vázl obecně pohyb na hřišti, bojovnost a houževnatý výkon, na který jsme v podání našich holek zvyklý. Slabá herní spolupráce a vše korunoval fakt, že jsme se dnes během 40 minut nedokázali střelecky chytit z jakékoliv vzdálenosti. Na tento výkon musíme co nejrychleji zapomenout, neboť již ve středu 20.11.19 od 17.30 zajíždíme do Ostravy k dohrávce 1. kola Renomie ŽBL.“