Starší minižačky pokračují na vítězné vlně

Spartak Kaplice – BK Strakonice 41:57 (12:20, 17:28, 33:41).

Spartak Kaplice – BK Strakonice 030:40 (8:12, 17:18, 24:32).

Bodovaly a hrály: Malířská T. 14, Vodvářková 13, Holkupová 12, Kotrčová 12, Trojanová 12, Homolková 10, Viererová 9, Košáková 7, Grossová 4, Holínová 2, Topinková 2, Kotrcová, Malířská K. , Veselková

V sobotním odpoledni vyrazily strakonické starší minižačky do příhraničního města, aby zde změřily své síly s místním týmem ve dvou zápasech.

První utkání začalo povedeným vstupem hráček od Otavy. Naše děvčata se rychle dostala do mírného vedení, které po zbytek utkání dokázala udržet. Strakonické basketbalistky se snažily o rychlý protiútok, bohužel s řadou nepřesností. Za pochvalu určitě stojí spolupráce s podkošovými hráčkami, kdy byla patrná snaha ostatních spoluhráček je hledat přihrávkou.

Druhé utkání se po domluvě obou trenérů odehrálo na hrubý čas. Na obou týmech byla znát únava z předchozího zápasu. Ze hry obou družstev se vytratila přesnost ve všech herních činnostech a byl to více boj než pohledný basketbal. Kritický okamžik pro strakonické nastal po poločasové přestávce, kdy se domácí dostali během pěti minut do čtyřbodového vedení. K obratu zavelela skvěle hrající Maruška Holkupová, které bylo najednou plné hřiště. Skvěle vypomáhala nejen obraně ale i v útoku, kde přesnými přihrávkami nacházela spoluhráčky.

Velké poděkování patří rodičům, fanouškům, kteří nás do Kaplice přijeli v hojném počtu podpořit. Jejich fandění bylo neutuchající i v krušných chvílích, dokonce dokázali překřičet domácí rodiče.

 

Připravil trenér týmu Jakub Mužík