V hale Rosnička se bohužel zrodil debakl 34:102

I. liga žen

Hodně zklamané byly brněnské Žabiny po středeční předehrávce desátého kola na palubovce Hradce Králové. Druhou porážku s Východočeškami v sezoně si však spravily na domácím hřišti v duelu se Strakonicemi, který vyhrály 102:34. Na soupeřky vlétly drtivým startem a od čtvrté minuty a stavu 7:7 zápasu dominovaly. Na začátku druhé čtvrtiny to bylo o dvacet a krátce před poločasem už dokonce o čtyřicet bodů. Postupně se náskok i přes prostřídání vyšplhal až na 68 bodů, o které zápas také skončil. Žabiny vedla zkušená Kateřina Zohnová 21 body, sedmnáct přidala Anežka Kopecká. Jedinou dvoucifernou střelkyní Strakonic byl Adéla Stiborová s 11 body.

Komentář trenéra Petra Martínka: “Proti favoritovi /vícemistrovi ze sezóny 2018/19/ jsme nastoupili bez H. Kuncipálové /zranění/, S. Růžkové /1.NL/, E. Lukačevičové a S. Vadlejchové /obě viróza/. Vstup do utkání jsme zachytili a v úvodu jsme dokonce vedli v poměru 7:4. Již v průběhu první čtvrtiny se, ale začal projevovat výškový, rychlostní a silový rozdíl mezi soupeři. Nedokázali jsme se s namotivovaným týmem Žabin vyrovnat v agresivitě na útočné i obranné polovině. Brno nás drtilo rychlým protiútokem, pohybem a obrovskou aktivitou pod oběma koši. Čekali jsme těžké utkání, ale věřili jsme, že bychom s brněnským týmem mohli držet tempo hry déle. To se nestalo. Odjíždíme s debaklem. Přesto jsme bojovali, ale soupeř byl dnes ve všech herních činnostech lepší. Gratuluji Žabinám k výhře.
Z naší strany potěšila juniorka Adéla Stiborová /autorka 11 bodů/ a premiérový debut v Ženské basketbalové lize si odbyla Tereza Soukupová /odehrála zhruba 8 minut/.“