Povedený víkend starších minižaček

Minižákyně

SKB Strakonice – BK Strakonice 19:63 (4:20, 10:33, 16:51).

Úvodní dvě minuty se strakonické žačky rozehrávaly, než se jim podařilo dostat do zápasu. Poté na chlapce přitlačily v obraně a téměř nic jim nedovolily. Druhá čtvrtina nebyla z naší strany tak povedená. Ve hře hráček od Otavy chyběly přesné přihrávky a také lepší pohyb po hřišti. Po drobné úpravě sestavy se hra jednotlivých pětek více vyrovnala. Ve druhém poločase se daří děvčatům rozdíl ve skóre ještě navyšovat. Největší aktivitou na hřišti hýřily Kiki V. a Mája V.

BK Strakonice – Sršni Písek 34:60 (11:25, 15:37, 26:52).

Nejpovedenější utkání proti Sršňům v letošní sezóně. Úvodních pět minut byli domácí hráči hodně dominantní (18:3). Po oddechovém čase se strakonické minižačky nadechly k heroickému výkonu. Nápor chlapcům zastavily, vyrovnaly se jim v agresivitě, zlepšily pohyb a svou aktivitou dokázaly kluky přinutit k chybám. Druhá čtvrtina byla hodně bojovná a kluci mírně navýšili svůj náskok. Druhý poločas byl ze strany basketbalistek od Otavy excelentní. Bojovaly jedna za druhou. V útoku hýřily pohybem a kluci najednou nevěděli kudy kam. Druhý poločas skončil vítězstvím píseckých baskeťáků o pouhé čtyři body. Všechny nastoupivší děvčata zaslouží velkou pochvalu. Dokázaly si, že i proti věhlasným Sršňům se dá hrát. Tahouny v tomto utkání byly obzvláště Denďa B. a Maruška H.

Bodovaly a hrály: Vodvářková 18, Bittnerová 14, Pavlíčková 12, Viererová 11, Košáková a Trojanová po 10, Kovarovičová a Topinková po 6, Kotrcová a Holkupová po 4, Veselková 2., Malířská K.

 

Připravil trenér týmu Jakub Mužík