Utkání se Slavií Praha se rozhodlo až v druhém poločase

I. liga žen

BK Strakonice – BLK Slavia Praha 48:80 (16:15, 28:33, 37:57).

Body: Fadrhonsová 13, Rosecká 11, Petrušková 8, Tomšovicová 7, Jozová 5, Jeništová 4 – Van der Keijl 17, Corda a Mircová 16, Hošková 9, Bakajsová a Savickaite 7, Turmel 6, Holubová 2. Rozhodčí: Vošahlík, Kovačovič, Renc. Fauly: 24:20. Trestné hody: 18/15:27:20. Trojky: 24/5:13/4. Přihlíželo 70 diváků.

 

Hladkou výhrou nad Strakonicemi odstartovaly víkendový program 14. kola RENOMIA ŽBL basketbalistky Slavie Praha. Ty na palubovce U19 Chance zvítězily 80:48 a vybojovaly osmou výhru v sezóně. Přitom domácí hráčky odehrály velmi dobrý poločas. Po jehož většinu vedly až o čtyři body a favorizované Pražanky hodně trápily. Do druhé půle ale jako by nastoupil úplně jiný tým Slavie, vyhrál třetí čtvrtinu 24:9 a rozhodl o osudu zápasu.

K výhře Pražankám nejvíce pomohla Nizozemka Van Der Keijl, která zvládla 17 bodů, na šestnácti bodech se shodly Ines Čorda a Eliška Mircová. Domácí vedla se 13 body a sedmi doskoky Karolína Fadrhonsová.

Komentář trenéra Petra Martínka: “Do utkání jsme nastoupili bez nemocných K. Kuncipálové a B. Suchanové a S. Růžkové, která si plnila hráčské povinnosti v mateřském klubu. V prvním poločase jsme s favoritem drželi krok i vývoj skóre. První čtvrtinu jsme vyhráli v poměru 16:15. Výbornou agresivní obranou a zdvojováním vysokých podkošových hráček jsme si v celém průběhu 1. poločasu udržovali mírný náskok. V útoku jsme dobře kombinovali s rychlým posunem míče, přidali pohyb na hřišti a stříleli úspěšně z volných pozic. V závěru druhé desetiminutovky jsme vyrobili dvě drobné chyby na obranné polovině a soupeřky z Prahy odcházely do šaten s 5 bodovým náskokem /28:33, doskoky 20-21, ztráty 7-10/. V druhém poločase jsme nenavázali na první dvacetiminutovku. Trápili jsme se na útočné polovině a těžko jsme se vyrovnávali se zónovým obranným systémem. Měli jsme i problémy s osobními chybami. Brzy již v třetí části utkání se nám vyfaulovala Adéla Stiborová. Zbylé hráčky /A. Jeništová i E. Petrušková/ působící pod košem tak musely odehrát zbytek utkání. Odešla nám střelba a soupeřky nás v závěru udolaly i fyzicky. Přes vysokou prohru /dvakrát jsme se v letošním ročníku utkali s týmem BLK Slavie Praha 60:116 a 57:104, dnes nejnižší rozdíl/ si myslím, že předvedená hra v prvním poločase snesla z naší strany vysoké parametry. Našli jsme v ní pasáže, z kterých se můžeme odrazit do dalších utkání Renomie ŽBL. Holky musím pochválit za obětavý výkon v první dvacetiminutovce.  Rád bych v závěru ocenil týmový výkon. Krátkou pasáží ve třetí desetiminutovce se blýskla obávaná střelkyně Šárka Jozová /čas strávený na hřišti 5:11 – 1 trojka a 1 dvoubodový koš/ – pak přišlo lehčí zranění kotníku, ale věřím, že to nebude vážné a Šárka již v dalším utkání bude připravená.“