Hradec Králové byl těžším soupeřem, než jsme očekávali

Bezproblémově zareagovaly basketbalistky Hradce Králové na zklamání ve finále Českého poháru, kde podlehly ve druhém prodloužení Žabinám Brno. V lize o pět dní později bez potíží přehrály Strakonice 92:44. Východočešky zápas skvěle načaly, vstřelily prvních 13 bodů utkání a daly jasný ráz tomu, jak se bude zbytek večera ubírat. Po první čtvrtině byl rozdíl devatenáctibodový, pak sice Strakonice trochu korigovaly skóre, ale druhý poločas už byl znovu jasně ve znamení Hradce a ten nakonec vedl až o 50 bodů.

K výhře Hradec dovedla svou ostrostřelbou kapitánka Andrea Klaudová, která zaznamenala 30 bodů včetně čtyř trojek, na sedmnáct se dostala Kristýna Minarovičová. Jedinou dvoucifernou střelkyní poražených byla Alena Jeništová se 13 body.

Komentář trenéra Petra Martínka: ”Věděli jsme, že nás teď čekají soupeři patřící k těm nejlepším v Renomii ŽBL. Do utkání jsme však vstoupili nekoncentrovaně. Zhruba 4 minuty jsme domácí koš z různých pozic obstřelovali a soupeřky naši neúspěšnost v útoku využily k vybudování pohodlného dvouciferného polštáře 4:15. V průběhu druhé desetiminutovky se hra vyrovnala ve všech směrech /zlepšili jsme se zejména na doskoku 23-22 a proměnili jsme střelecké pozice /. Naše basketbalistky ji dokonce v poměru 15:12 vyhrály. V této části jsme dokázali eliminovat rychlý přechod hradeckých Lvic a přidali důraz na obranné polovině. Do kabin se odcházelo za stavu 22:38. V druhém poločase se plně ukázala kvalita na straně hostujícího celku. Rozdíl ve skóre postupně narůstal /po 3 čtvrtinách 33-66/. Našich holkám nelze odepřít nasazení a bojovnost v průběhu celého utkání, ale dnes byly soupeřky lepší ve všech herních činnostech. Utkáním jsme se protrápili i střelecky. Tlak soupeřek v obraně nám způsoboval potíže s vytvořením jednoduché “otevřené pozice pro střelu”. Vázl nám pohyb v útočných kombinacích. Na druhé straně tj. v obraně jsme prohrávali souboje 1 x 1 z čehož pramenila hráčská výpomoc, kterou soupeřky rychlým posunem míče a střelbou z volných pozic dokázaly potrestat. Z individualit dnes na naší straně lze vyzdvihnout Alenu Jeništovou /13 bodů, 6 doskoků/ a úspěšností střelby se prosadila i Kateřina Kuncipálová /9 bodů, 9/4 44,4 % /. Soupeřky z Hradce Králové byli dnes těžším soupeřem, než jsme očekávali. Gratulujeme jim k výhře. Jdeme však dál. Na toto utkání je potřeba rychle zapomenout a soustředit se na utkání ve středu 12.2. 20 v Mladé Boleslavi.“