Nella Bernasová a Anastázie Pešková zkouší angažmá na západě Čech

Hráčky SpS basketbalového klubu Strakonice odehrály svá první utkání v rámci hostování do ŽL – extraligy kategorie U 15 v dresu BK Lokomotivy Karlovy Vary. Ve sportovní  hale Jízdárenská vstoupily do extraligové soutěže v utkáních s Jiskrou Kyjov a družstvem KP Brno. Níže uvedené  hráčky v novém družstvu sice v utkáních o kousek neuspěly /prohra v sobotu o 10 a v neděli o 4/, ale odehrály velkou porci minut.

Na základě předchozích výborných zkušeností z herní extraligové zátěže u hráčky Barbory Suchanové /ročník 2002/, kdy hostovala do týmu BKJ Kaučuk Kralupy nad Vltavou, kde v sezóně 2016/2017 nakonec patřila k lídrům týmu a na MČR získaly Kralupy nad Vltavou krásné 3. místo.

Z těchto výše uvedených důvodů se na základě žádosti trenérky Jany Trollerové rozhodl výkonný výbor BK Strakonice umožnit nadějným hráčkám Nelle Bernasové a Anastázii Peškové /obě ročník 2006/ si vyzkoušet angažmá – hostování v západočeské basketbalové metropoli – Karlovy Vary. Hráčky Nellča i Stázka nadále budou působit v našem klubu v extraligové soutěži kadetek.

Děvčatům blahopřejeme. Přejeme jim hodně basketbalového štěstíčka, herních zkušeností /které jistě využijí při důležité kvalifikaci o ŽL U 15 v květnu 2020/ a ať v novém týmu ukážou naplno své basketbalové přednosti.

Na straně druhé je slušné i férové napsat, že toto není pouze jednostranná spolupráce, neboť i basketbalový klub Strakonice aktivně vyhledává nadějné hráčky, které by se v další sezóně připojily k extraligovým kadetkám. Doufáme, že některou z námi oslovených a vytipovaných hráček se nám podaří získat pro následující sezónu 2020/2021.

 

Mgr. Petr Martínek – sportovní ředitel BK Strakonice