Domácí neporazitelnost starších minižaček

Minižákyně

BK Strakonice – BK Tábor 72:40 (19:6, 30:16, 46:30).

BK Strakonice – BK Kaplice 89:30 (15:12, 47:17, 66:26).

Bodovaly a hrály: Viererová a Šimonová po 25, Vodvářková 19, Davidová 18, Košáková 15, Bittnerová a Holkupová po 10, Kotrcová a Pavlíčková po 8, Malířská T. 6, Homolková, Grossová a Kotrčová po 4, Topinková 3, Trojanová 2, Kovarovičová, Malířská K.

Prvním soupeřem na domácí palubovce byli chlapci z Tábora. Ti se prezentovali nebojácným a běhavým výkonem. V průběhu utkání byla hra velice vyrovnaná. Strakonické basketbalistky až v závěrečné čtvrtině dokázaly odskočit na větší bodový rozdíl.

Vstup do druhého utkání nebyl ze strany domácích minižaček zcela povedený. Pauza mezi zápasy zřejmě zapříčinila polevení v koncentraci a kapličtí hoši povzbuzeni výhrou nad Táborem toho dokázali plně využít. Po oddechovém čase se hra hráček od Otavy zpřesnila a ještě v průběhu první čtvrtiny dokázaly zvrátit skóre na svoji stranu. Od druhé části na hřišti již zcela dominovaly strakonické basketbalistky. Kaplickým hochům došly fyzické síly a přestali stíhat v rychlosti a nasazení.

V dvou sobotních utkáních protočili domácí trenéři 17 dívek. Všechny zúčastněné si za svůj přístup, nasazení a bojovnost zaslouží velkou pochvalu.

 

Připravil trenér týmu Jakub Mužík