V průběhu druhého poločasu se plně projevila dominance domácí Slovanky

I. liga žen

Slovanka MB – BK Strakonice – U19 Chance 99:54 (15:10, 35:22, 69:37).

Střelci: A. Rosecká 18, S. Vadlejchová, K. Kuncipálová po 9, A. Stiborová, E. Petrušková po 8, K. Fadrhonsová 2

V zápase dvou týmů, které už jistě přijdou o play off Slovanka jasně přehrála Strakonice 99:54. Domácí hráčky v jasném průběhu ani jednou neprohrávaly a od úvodu druhé čtvrtiny měly nad zápasem jednoznačnou kontrolu. Díky skvělé třetí čtvrtině, ve které nasázely 34 bodů, se dostaly do vedení až o 45 bodů a oba celky tak mohly dát dostatek hracího prostoru lavičce.

Vítězky dostaly do dvouciferných čísel dokonce šest hráček v čele s Sherise Willams a jejími 23 body a 9 doskoky, Kateřina Bartoňová zvládla 13 bodů, 11 asistencí a 7 doskoků. Poraženým nestačilo 18 bodů Anny Rosecké, která odehrála kompletních 40 minut hry.

Komentář trenéra Petra Martínka: “V předposledním utkání letošního ročníku Renomie ŽBL jsme se utkali s týmem Slovanky Mladá Boleslav. Utkání se odehrálo v Českém Brodě. V naší sestavě znovu chyběly opory Alena Jeništová, Šárka Jozová /obě zranění/, Kristýna Tomšovicová a na marodku přibyla Simona Růžková /chřipka/. V úvodu jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Zvládli jsme se srovnat i s výškovým rozdílem mezi oběma družstvy. V poločase jsme prohrávali v poměru 22:35. V prvním poločase jsme se dokázali v herních činnostech soupeřkám ze Slovanky vyrovnat /doskoky 31-35, ztráty 4-7, zisky 0-8/. Největší rozdíl byl v procentuální úspěšnosti střelby /50/8 tj. 16,0 %, soupeřky ze Slovanky 39/14 tj. 35,9 %/. V druhém poločase se rozdíl projevil v naprosté dominanci soupeřek ze Slovanky. Hra byla sice opticky vyrovnaná, ale basketbalistky Strakonic se nedokázaly v průběhu druhé dvacetiminutovky srovnat s rychlým pojetím hry soupeřek. Tahali jsme za kratší konec. Vytvořili jsme si velké množství střeleckých pozic, ale nedokázali jsme z nich vytěžit jednoduché koše /střelba 34/13 tj. 38,2 %, Slovanka 39/25 tj. 64,1 %, rychlý protiútok 5-26, doskoky 46-59 a zisky 11-13/. Soupeřky naše ztráty vzniklé zejména celoplošným presinkem i neúspěšné střely doskočily a trestaly nás rychlými brejky. Druhý poločas jsme prohráli v poměru 32:64. Dnes je výhra Slovanky Mladá Boleslav naprosto zasloužená. Dokázali jsme s nimi držet krok pouze v úvodní a části druhé čtvrtiny. Poté jsme zcela propadli a rozdíl ve skóre se neustále navyšoval.
Z individualit lze vyzdvihnout výkon juniorky Sáry Vadlejchové /odehrála bezmála 19 minut, autorka 9 bodů a 3 doskoků.“