Výzva a domácí tréninky: #vratimselepsi

I. liga žen

Každý basketbalista to zná. Uklidit míč na měsíc pod stůl, složit si dres do skříně a boty hodit co nejdál do botníku? To přece nejde! A co ve chvíli, kdy to všechno má být na měsíc? Naprosto nepředstavitelné! Česká basketbalová federace proto přichází s projektem Basketball never stops aneb #vratimselepsi.

 

Vycházíme z přesvědčení, že dětem bude basketbal chybět. Řada klubů totiž na základě zdravotního vývoje a opatření vlády České republiky přerušila svou činnost. Děti navíc nemohou ani chodit do školy, a tak se nabízí připravit pro ně aktivitu, která je zabaví a navíc jim pomůže vylepšit své basketbalové dovednosti. A pomozme si úpravou starého úsloví – když nemohou děti za basketbalem, musí basketbal za dětmi.

 

Jak to bude fungovat

Na sociálních sítích @ceskybasketbal bude počínaje pondělkem 16. března každý pracovní den zveřejněno jedno video se sérií cvičení ve dvou stupních obtížnosti. Cvičení budou připravena tak, aby se dala provozovat za běžných podmínek a s běžnými pomůckami, které každý z nás najde doma.

 

Každé série cvičení bude zaměřena na něco jiného, přičemž páteční cvičení bude z celého týdne tím nejtěžším. Právě takové cvičení bude možné nahrát a sdílet pod příspěvkem na sociálních sítích Český basketbal. Pro ty, kteří dovednost zvládnou čeká slosování o zajímavé ceny.

 

Je nutné se posilnit

Trénink vyčerpává, a tak bude potřeba doplnit síly. S tím nám pomůže výživová specialistka Zuzana Pavelková Šafářová. Ta sestavuje mimo jiné jídelníček i národním týmům. Připraví si pro vás recepty, které jsou jednoduché na přípravu, a tak je zvládnete sami doma bez velké asistence rodičů. Recepty na další týden budeme zveřejňovat vždy v neděli počínaje koncem prvního týdne.

 

Trénovat se vyplatí

Kdo z basketbalistů by se nechtěl ve svém oblíbeném sportu zdokonalovat, že? Pro ty, kteří zvládnou páteční výzvu v podobě nejtěžšího týdenního cvičení, jsme si připravili možnost zasoutěžit o ceny. Celkem hrajeme o:

8x dvě VIP vstupenky na listopadové utkání kvalifikace EuroBasket 2021 proti Belgii

8x voucher na odběr z oficiálního fanshopu v hodnotě 750 Kč

8x dárkové předměty od České basketbalové federace

 

Hlavní motivací by však měla zůstat vidina, že až se znovu otevřou brány tělocvičen, přijdete na palubovku a budete si moct říct – VRÁTIL(A) JSEM SE LEPŠÍ.