Voráčková aspiruje na trofej pro nejlepší mladou hráčku v Eurolize

I. liga žen

Vážení příznivci basketbalu, rádi bychom se s Vámi podělili o úspěších Veroniky Voráčkové oblékající dres mistrovského ZVVZ USK Praha. Veronika prošla úspěšnou strakonickou basketbalovou školou v letech 2010 až 2016 a nyní aspiruje na trofej pro nejlepší mladou hráčku pohybující se v Eurolize. Vedení basketbalového klubu Strakonice zasílá na dálku Veronice gratulaci. Zároveň jí děkujeme za úspěšnou reprezentaci našeho regionu.

Mgr. Petr Martínek – tiskový mluvčí BK

 

Hráčky ZVVZ USK Praha – Alyssa Thomasová, Brionna Jonesová a Cristina Ouviňová, hned tři opory, se ucházejí o cenu pro nejlepší basketbalistku Euroligy. Trio z týmu českých mistryň je ve výběru 25 basketbalistek, mezi kterými mohou ještě do 12. dubna hlasovat fanoušci na internetové stránce Mezinárodní basketbalové federace FIBA. Papírově je z hvězd USK největší kandidátkou na ocenění Američanka Thomasová, jež je nejlépe doskakující hráčkou předčasně ukončené soutěže s více než 11 doskoky na zápas a třetí místo jí patří mezi střelkyněmi zásluhou průměru 18,3 bodu na utkání.

K tomu vede statistiku získaných míčů a první je i podle průměrného koeficientu užitečnosti.

Thomasová se Španělkou Ouviňovou figurují také v nominaci na nejlépe bránící hráčku soutěže, Veronika Voráčková aspiruje na trofej pro nejlepší mladou hráčku. Mezi osmičkou kandidátů na kouče sezony je i trenérka USK Natália Hejková.

O vítězích vedle fanoušků budou spolurozhodovat euroligoví trenéři a vybraná média. USK v Eurolize postoupil do čtvrtfinále z druhého místa v základní skupině. Do play off proti Schiu už ale české šampionky nezasáhly kvůli pandemii koronaviru. FIBA nejprve soutěž přerušila a před polovinou března rozhodla o jejím ukončení.

 

Autoři: iDNES.cz, ČTK

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/basket/euroliga-zen-basketbal-zvvz-usk-praha-brionna-jonesova-alyssa-thomasova-cristina-ouvinova-kandidatky.A200404_204938_sport-basket_ten