ŽBL 2020/2021 začne 26. září!

Mgr. Petr Martínek – tiskový mluvčí

 

Na středečním zasedání AŽLK v Brandýse nad Labem, tedy orgánu řídícího Renomii ŽBL, bylo rozhodnuto, že nový ročník nejvyšší soutěže pod ženskými koši začne 26. září 2020. V termínové listině jsou dva reprezentační bloky v listopadu a únoru.

 

Po základní osmnáctikolové části bude liga rozdělena na dvě skupiny A1 (dvojkolově 1.-4. tým) a A2 (jednokolově 5.-10 celek).  Obhájkyně prvenství z ZVVZ USK se oproti minulé sezoně nadstavby zúčastní! Celky na 5.-10. místě sehrají utkání s jasně daným klíčem jednokolově. Poslední tým tabulky sehraje baráž na dvě vítězná utkání s vítězem 1. LŽ o účast v ŽBL ročníku 2021/2022. Play-off v klasickém formátu prvních osmi začne na konci března. Final 4 Českého poháru se uskuteční 29.a 30. ledna 2021.

 

Zpestřením sezony kromě evropských pohárů (Euroliga – USK, EuroCup – KP Brno) bude nově Československý pohár. Podle revolučního návrhu by se měl uskutečnit mezi vánocemi a Silvestrem jako Final 8 s kvartetem týmů z ČR (podle umístění po 9. kole) a SR. Novinkou bude logo Renomia ŽBL, které vychází z nové grafické úpravy ČBF, slavnostně bude odtajněno v závěru července.