Mladší žačky přivezly z Prahy bronzové medaile

Mladší žákyně

Mladší žákyně se o posledním srpnovém víkendu zúčastnily turnaje, který pořádal klub USK Praha.

 

Výsledky:

BK Strakonice – DbaK Plzeň 103:18

BK Strakonice – TJ Krnov 73:61

BK Strakonice – Levhartice Chomutov 37:62

Strakonice – USK Praha 55:60

 

Bodovaly:

Šimonová Tereza 49, Holkupová Marie 39, Bittnerová Denisa 35, Košáková Eliška 26, Trojanová Eliška 25, Viererová Magdaléna 22, Rizáková Johana 18, Kotrcová Karolína 17, Kovarovičová Nikola 13, Pavlíčková Karolína 10, Davidová Anna 7, Malířská Tereza 6

 

Vstup do turnaje se strakonickým děvčatům podařil nad očekávání. Lehce si poradily se soupeřkami, které dorazili ze západočeské metropole, z Plzně.

Ve druhém sobotním střetnutí čekal na hráčky od Otavy o poznání těžší soupeř. Basketbalistky ze severní Moravy se prezentovaly bojovným výkonem a velice zataženou obranou, která dělala našim děvčatům problémy. Nedařilo se nám proměňovat volné střelecké pozice, a tak se soupeřky až do poslední čtvrtiny držely na dostřel. O výsledku rozhodla větší herní vyspělost strakonických žaček. Vítězství ve skupině nás posunulo do nedělních bojů o cenné kovy.

Prvním finálovým soupeřem bylo družstvo z Chomutova, které se později stalo vítězem turnaje.
Po první vyrovnané čtvrtině přišel z naší strany herní výpadek a Levharticím se podařilo v poločase nahnat dvacetibodový rozdíl ve skóre. Druhá část zápasu již byla vyrovnaná. V tomto střetnutí nás opět trápila střelecká nemohoucnost.

Prakticky ihned po skončení tohoto zápasu na nás čekal domácí tým. Strakonické žačky sebraly poslední zbytky sil a po celé utkání se urputně praly a bojovaly o vítězství. Leč síly ubývaly příliš rychle. Ani mocný finiš v závěrečných minutách již na zvrat ve skóre nestačil.

Nakonec naše mladé basketbalistky vybojovaly krásné třetí místo a získaly další, tentokrát bronzové, medaile do své sbírky. Tímto povedeným přípravným turnajem mladší začky vstoupily do nové sezóny. Všechny si zaslouží pochvalu za obrovské nasazení a bojovnost, kterou prokázaly v průběhu celého turnaje.

 

Připravil trenér týmu Jakub Mužík