V Ostravě rozhodla úvodní čtvrtina

I. liga žen

V souboji dvou týmů se třemi prohrami se první výhry v novém ligovém ročníku dočkalo ostravské SBŠ, které na domácí palubovce zdolalo Strakonice 93:68. Přestože ani jeden z týmů zatím neprožívá příliš povedenou sezónu, v zápase měly jasně navrch od začátku domácí. V první čtvrtině zasypaly soupeřky 33 body, odskočily do devatenáctibodového vedení a od té doby už zápas spíše kontrolovaly. Hlavně ve druhé a třetí čtvrtině se příliš nepředvedly a Strakonice držely krok, snížit rozdíl ve skóre ale nezvládly. Domácí tým natáhl své vedení až na 29 bodů a v závěru bez problémů dohrával a šetřil síly.

 

Parádní zápas si v novém působišti připsala Nikolina Zubac, která zatížila konto soupeřek 30 body a 11 doskoky, patnáct bodů přidala Stella Tarkovičová. Strakonice měly nejlepší střelkyni v Sáře Vadlejchové, která dala 13 bodů.

 

Komentář trenéra Petra Martínka:

Po výprasku na KP Brno jsme dnes chtěli předvést úplně jiný výkon. To se nám povedlo, ale pouze ve třech ctvrtinach utkání. Utkání dnes rozhodla 1. čtvrtina, která skončila v náš neprospěch v poměru 14:33. V dalším průběhu jsme s Ostravou sehráli naprosto vyrovnaný duel. Limitovalo nás také i vysoké číslo v kolonce ztrát. V 1. poločase jsme jich vyrobili 20 /celkové 28/. Ve třech ctvrtinach jsme předvedli basketbal s moderními prvky podložený bojovým i agresivním pojetím hry. Po utkání s KP Brno mám dnes z výkonu hraček radostný pocit. Byla vidět změna v pojetí družstva i atmosféra na střídačce. Lepší výsledek jsme sice ztratili v první desetimutovce. Škoda, ale jdeme dal. Na dnešní týmový výkon v Ostravě můžeme v dalších bojich Renomii ŽBL navázat. Pro holky tři vyrovnané čtvrtiny jsou jistě povzbuzenim do dalších tréninkových porci. V utkání nám znovu chyběla Julia Vydrová /zranění z prvního utkání/ a S.N. Gallasová /studijní povinnosti/. Nejlepší hračkou našeho výběru byla dnes rozehravacka Sára Vadlejchová /autorka 13 bodů/.