Reakce předsedy klubu Jiřího Johanese

Jménem BK Strakonice reaguji na inzerát uživatele vystupujícího na facebookových stránkách Strakonaci.cz pod jménem Dáša Divišová: „Hledám partičku dívek r.2007 a 2008, které si chtěji zahrát nadregionální basketbalovou ligu u15 v sezoně 2021/2022. Tato sportovní aktivita není ve spolupráci BK Strakonice“.

Aktivity nabízené inzerentkou nemohou skutečně probíhat ve spolupráci s BK Strakonice, protože odporují vizi BK Strakonice – Sportovní příprava a výchova v duchu fair play od přípravky po dospělé a nenaplňují hodnoty, které v klubu zastáváme – odpovědnost, náročnost, spolupráce, přátelství. Místo „hledání partiček dívek“ a tréninků změřených na to, „aby partička byla schopná v sezoně 2021/2022 hrát nadregionální basketbalovou ligu u15“ nabízí BK Strakonice dlouhodobou a systematickou sportovní přípravu.

Důvodem proč jsme odmítli zájem inzerentky působit v BK Strakonice, jsou její lidské a morální nekvality. Od té doby inzerentka šíří o činnosti klubu a jeho členech jednostranné, zaujaté, neúplné a lživé informace. Přitom většina referencí z trenérského působení v klubech, kde s inzerentkou již měli tu čest, se v jejím případě vejde do slova skládajícího se ze dvou souhlásek a stejného počtu samohlásek.

Pro účast v nadregionální soutěži je nutná registrace hráček pod subjektem (klubem), který je do soutěže přihlášen. Registraci dětí do subjektu spojeného s inzerentkou případným zájemcům doporučuji pečlivě zvážit.

Mgr. Jiří Johanes, předseda BK Strakonice