I ve vysoké porážce je třeba hledat pozitiva

„Kvalitativní rozdíl mezi oběma týmy je obrovský. My do zápasu šli s tím, že nechceme dostávat jednoduché koše. Celkem jsme zvládli organizaci hry, ale na to, co jsme po holkách chtěli nejvíce, odvahu, to nám asi chybělo a potom se kupí i chyby. Byly tam chvíle, kdy jsme domluvené věci dodržovali a pressing soupeřek přehrávali, ale pak přišly chvíle, kdy jsme jim fatálními chybami nabídli jednoduché koše. Proto je ten bodový rozdíl tak obrovský,“ komentoval výsledek předseda strakonického klubu Jiří Johanes.

Pro strakonické basketbalistky jsou však důležitější jiné zápasy než ten proti nejlepšímu českému celku. „Myslím si, že jsme až tak špatně nehráli, ale naše chyby soupeř nemilosrdně trestal. Jsme více spokojeni s tím, co holky odehrály, než s tím, co svítí na výsledkové tabuli. Ale je třeba říci, že my v tuto chvíli nejsme pro USK soupeř. My se soustředíme na zápasy, které nás ještě čekají, a to proti týmům ze spodní poloviny tabulky,“ doplnil k hodnocení utkání Jiří Johanes.

„Pro nás to byl velmi těžký zápas. Odnesli jsme si cenné zkušenosti a našim hlavním cílem je nyní vyhrát v Trutnově a na Slovance,“ hledí již dopředu strakonická hráčka Adéla Junková.

„My jsme samozřejmě spokojení, protože po nevydařeném období, kdy jsme vypadli z Euroligy, se již soustředíme pouze na výkony v české extralize. Jak se dostáváme z krize po covidu, tak jdou výkony nahoru. Holky hrály bezvadně a především je to bavilo,“ komentoval výkon svých hráček asistent trenéra USK Praha Ivan Beneš a doplnil směrem k domácímu celku: „Domácí hráčky podaly sympatický výkon. Bodový rozdíl je sice vysoký, ale Strakonice mají mladý tým, který jde výkonnostně nahoru. Věřím, že když budou poctivě trénovat, tak budoucnost mladé strakonické hráčky určitě mají. Je tam plno šikovných hráček.“

Chance U19 BK Strakonice – ZVVZ USK Praha 41:147 (10:41, 19:76, 33:106).

Body Strakonic: B. Suchanová 9, A. Rosecká 8, N, Horsáková 7, L. Vydrová 6, S. Růžková 5, B. Jindrová 4, J. Vydrová 2.

V dalším programu čeká na strakonické basketbalistky nejprve nyní v sobotu od 16 hodin utkání na palubovce Slavie Praha. V úterý pak zajíždějí na palubovku Lokomotivy Trutnov, kde se začíná od 18 hodin. Poslední utkání základní části Renomia ŽBL pak odehrají v sobotu 27. února od 11 hodin na palubovce Slovanky.

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/i-ve-vysoke-porazce-je-treba-hledat-pozitiva-20210218.html