Sportovec Strakonicka 2020: Jak jsme dopadli?

Minulý týden proběhlo vyhlášení výsledků tradiční ankety Sportovec Strakonicka 2020, kterou společně pořádaly Okresní sdružení České unie sportu Strakonice, Týdeník Strakonicko a Město Strakonice. O výsledcích rozhodly čtyři desítky sportovních osobností, funkcionářů, trenérů a novinářů.

A v konečném pořadí se neztratili ani zástupci strakonického basketbalu. Sára Vadlejchová mezi dospělými jednotlivci skončila osmá, Adéla Junková se v kategorii mládeže umístila těsně pod medailovými stupínky na čtvrtém místě, přičemž áčko žen obsadilo sedmou pozici. Radka Drnková pak skončila v kategorii Trenér roku druhá.

Do Síně slávy strakonického sportu byl uveden bývalý trenér Jindřich Frček, jenž se výraznou měrou podílel na rozvoji strakonického basketbalu a byl vždy oblíbený nejen jako trenér, ale i jako člověk.

Titul Osobnost roku 2020 získal Vít Krejčí ze Strakonic. Ten se stal pátým Čechem, který byl draftovaný do hvězdné NBA. Cenu za něj převzal jeho tatínek Víťa starší, který dříve v BK Strakonice také trénoval.