Ženy končí sezonu na desátém místě

I. liga žen

Přes měsíc čekaly celky Slovanky a Strakonic na druhý zápas minisérie o deváté místo. První duel doma Strakonice vyhrály 67:65 a těšily se na druhý duel, pak však tento souboj přerušila karanténa a oba týmy se dočkaly až za měsíc. V tomto zápase měla nejprve navrch domácí Slovanka, která si ve střelecky utrápené první čtvrtině vybojovala až šestibodové vedení, které však neudržela. Strakonice pak lépe zvládly druhé hrací období během něhož většinou těsně vedly, ani ony ale svůj náskok neudržely a do poločasu se šlo s vyrovnaným skóre.

Zápas hodně nalomil nástup Slovanky do druhého poločasu, když dvě slepené trojky a lepší obrana najednou získaly domácím devítibodové vedení. To si přenesl tým ve žlutých dresech i do poslední čtvrtiny, kdy po koši Elišky Hálové utekl poprvé do dvouciferného náskoku. Strakonice se nevzdávaly, i prohra o dva body by jim zajistila prodloužení zápasu. Slepené trojky ještě donutily domácí tým k oddechovému času, ale na zvrat už to nebylo.

Nejlepší střelkyní zápasu byla s 19 body domácí Eliška Brejchová, 16 bodů, 9 doskoků a 7 asistencí přidala Petra Malíková a 14 bodů dodala Hálová. Strakonice vedla Anna Rosecká s 15 body a Simona Růžková se 14.