Náročný víkend s vedoucím družstvem naší tabulky

Mládež Mladší žákyně

To je pecka. Podruhé v letošní sezóně porážíme USK Praha. Po kadetkách se to podařilo i ligovým mladším žákyním BK Strakonice. Ty sice nejprve v sobotu doma prohrály, ale druhý den to soupeřkám na jejich palubovce vrátily.

BK STRAKONICE – USK PRAHA 60:82 (23:33).

Bodovaly a hrály: Kotrcová Karolína 18b.,Košáková Eliška 16b., Kotrčová Linda, Grossová Karolína, Karoľová Michaela, Pavlíčková Karolína 4b., Malířská Kateřina, Mlnaříková Nikola 3b., Malířská Tereza, Topinková Natálie 2b.,Veselková Lucie a Polenová Isabela.

Domácí utkání začaly strakonické žačky nebojácně, s favoritem držely po celou první čtvrtinu krok. Ve druhé čtvrtině hostující hráčky odskočily na rozdíl až 10 bodů, a to především tím, že domácí basketbalistky neproměňovaly své střelecké příležitosti. Po poločasové přestávce se hráčky od Otavy s vervou vrátily do hry a v 6. minutě třetí čtvrtiny byl rozdíl pouhé 4 body. Závěr utkání byl v režiji hostujícího celku a konečný rozdíl skóre je pro domácí družstvo až příliš krutý a neodpovídá samotnému průběhu hry. Nejlepší hráčkou domácího týmu byla Karolína Kotrcová, která ke skvělé obranné činnosti přidala také útočnou aktivitu, jenž se ji povedla přetavit v mnohá bodová zakončení.

USK PRAHA – BK STRAKONICE 54:65 (27:27).

Bodovaly a hrály: Kotrčová Linda, Košáková Eliška 15b., Kotrcová Karolína 12b., Karoľová Michaela 9b., Pavlíčková Karolína 8b., Malířšká Tereza, Mlnaříková Nikola, Grossová Karolína 2b., Veselková Lucie, Malířská Kateřina, Topinková Natálie.

Nedělní odvetné utkání zahájily strakonické žačky bojovně a s velikým odhodláním oplatit soupeřkám sobotní porážku. Ve třetí minutě druhé čtvrtiny se dostaly strakonické žačky do desetibodového vedení, které se jim bohužel nepodařilo udržet. Poločasové skóre bylo vyrovnané, povedeným nástupem do třetí čtvtiny si dokázaly znovu uzmout vedení na svoji stranu. Touha našich baskeťaček vyhrát byla daleko silnější než soupeřů, kteří doposud nepoznali hořkost porážky. Proto ani závěrečný nápor domácích nepřipravil hráčky od Otavy o obrovskou radost ze zaslouženého vítězství.

Strakonické mladší žačky se po celé utkání prezentovaly enormním fyzickým nasazením, obrovskou bojovností a hlavně týmovým výkonem, který byl založený na rychlém přechodu na útočnou polovinu a ještě rychlejším návratem do obrany.

Připravil Jakub Mužík