Soustředění o pololetních prádzninách se povedlo

Minižákyně Mládež

Pololetní prázdniny využily nejmladší minižačky k soustředění. Ve sportovní hale se sešlo 30 děvčat ve věku 6až 11 let. Při doufázovém tréninku proběhla vždy nejdřív společná část, při které malé basketbalistky běhaly, driblovaly, přihrávaly, pilovaly obranný pohyb a další pohybové dovednosti.

Ve druhé části se hráčky podle věku rozdělily ke svým kmenovým trenérkám a pokračovaly v dalších tréninkových činnostech. Dívky z přípravky hrály hry rozvíjející hlavně obratnost, rychlost, stabilitu a střelbu na koš. Trénink jejich starších kamarádek byl zaměřen na útočné činnosti jednotlivce – zakončení, uvolnění hráče pro míč a hra jedna na jedna. V závěru basketbalového dne si děvčata zahrála i vzájemný turnaj , ve kterém byly nejlepší týmy Lvíčat a Tulipánů.

V doplňkové disciplíně skoku z místa upoutala výborným výkonem Anička Gornická (193 cm) a z nejmladších Klárka Jeništová (163 cm).

Příjemným zpestřením byla návštěva Petry a Julie Reisingerových (bývalá a současná reprezentantka ČR, maminka Petra historicky nejlepší střelkyně v historii československého basketbalu s 6 719 body,dcera Julie 2.na ME a 4.na MS mládeže, v současné době hrající ve Španělsku ) Mladé baskeťačky si s oběma popovídaly, vyfotografovaly se a na památku si nechaly zvěčnit jejich podpisy.

Soustředění se povedlo, domů odcházely hráčky i trenérky spokojeny.