Strakonické basketbalistky si přivezly z Trutnova první výhru této sezony

První výhra strakonických basketbalistek v tomto ročníku Renomia ŽBL sice přišla až v posledním kole, ale důležité je, že zrovna v Trutnově. S tímto soupeřem si to hráčky od Otavy rozdají i v play out.

KARA Trutnov – BK Strakonice 50:58 (17:18, 30:33, 45:47)

Body: Králová 18, Hindráková a Pogányová 7, Finková a Kozumplíková 4, Linhartová a Šmahelová 3, Borsová 2, Hajnová a Goligoski 1 – Rosecká 24, Vydrová 10, Jánská 8, Horsáková 7, Junková 7, Vorlová 2. Fauly: 15:23. Trestné hody: 16/21:7/11. Trojky: 8/18:3/27.

Poslední utkání základní části Renomia ŽBL a poslední možnost zvednout si sebevědomí před play out. Strakonické basketbalistky to dokázaly a po sedmnácti porážkách si připsaly první vítězství.

Hned první čtvrtina naznačila, že to bude obrovské drama. Oba celky se střídaly v těsném vedení, nakonec šly s bodem k dobru do druhé části hráčky Strakonic. Ve druhé čtvrtině se domácí basketbalistky dostaly pouze jednou na remízu (20:20), jinak byly stále o krůček vpředu basketbalistky od Otavy. V poločase to však bylo pouze o v basketbale nicotné tři body.

I třetí čtvrtina se hrála ve stejných intencích. Strakoňandy se v jednu chvíli dostaly na plus sedm, před závěrečnou čtvrtinou to však bylo znovu jen o dva body. A v závěrečném dějství se domácí hráčky dokonce dostaly i do vedení (50:49). Strakonické basketbalisky však již od té chvíle domácím nepovolily ani bod a mohly začít slavit první výhru.

Za zmínku stojí skvělé vystoupení Rosecké, která nastřílela 24 bodů a odehrála až na pár vteřin celé utkání.

Stínem utkání byl zranění Anny Machytkové. „Přejeme Aničce rychlé uzdravení, snad to nebude nic vážného,“ vzkázal hráčce trenér Petr Martínek.

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/strakonicke-basketbalistky-si-privezly-z-trutnova-prvni-vyhru-teto-sezony-202203.html