Holky hrály jste skvěle, znělo z domácí arény

Starší žákyně BK Strakonice, kategorie U15, se v posledních dvou duelech střetly v domácí hale s celky Tygři Praha a USK Praha.

BK Strakonice – Tygři Praha 29:77 (5:19, 7:35, 18:58).

Body: T. Šimonová 15, E. Košáková 5, K. Kotrcová 3, N. Topinková, K. Pavlíčková a K. Malířská po 2.

Utkání jsme odehráli bez zraněných D. Bittnerové, M. Holkupové a A. Davidové. V sobotu nás starší soupeřky /roč. 2007/ jasně přehrály ve všech individuálních činnostech. Rozdíl byl zejména ve výšce i v silových schopnostech. Domácí tým nehýřil tolik energii jako v minulých utkáních. Působili jsme zejména v prvním poločase ospale. Až v druhém dějství jsme se zčásti zadaptovali na hru. Mnohdy to v některých situacích vypadalo jako bychom se zalekli vyšších a silnějších hraček soupeře. Sice jsme bojovali a chtěli jsme urvat lepší výsledek, ale soupeřky byly daleko zkušenější. Měli jsme problémy zejména na útočné polovině hřišti.
Domácí hráčky je potřeba za nasazení i bojovnost pochválit.

BK Strakonice – USK Praha 66:79 (22:14, 48:41, 52:55).

Body: L. Kotrčová, J. Rizáková po 11, K. Grossová, K. Kotrcová po 10, T. Šimonová 9, E. Košáková, K. Odvářková po 5, M. Viererová 3, T. Malířská.

Z našeho pohledu skvělý výkon proti lídrovi extraligy U15. Naše holky se v průběhu utkání dokázaly popasovat s výškovou převahou soupeřek (byly opravdu vysoké), zejména v prvním poločase dokázaly odstavovat hračky z blízkosti našeho koše. Velmi dobře jsme kombinovali na útočné polovině a soupeřky z Prahy jsme dokonale překvapili. Dá se dokonce napsat, ze zaskočili a s našim pohybem i kombinační hrou se bezmála 30 minut nedokázali vyrovnat.
V závěru utkání se projevila výška soupeřek, ale i zkušenost Pražanek, které ovládly extraligu U15 skupinu A.
Naše holky ovšem předvedly divákům i samy sobě neskutečnou podívanou. Týmově bránily, zaskakovaly za sebe, aktivním pohybem přecházely z obranné na útočnou polovinu. Když k tomu přidáme i pěkné kombinační akce, nezbývá nám než všechny aktérky toho duelu pochválit. Již podle vývoje skóre je vidět, že 30 minut to byl naprosto vyrovnaný souboj. Škoda, že náš brankostroj ve třetí čtvrtině trochu utichl. Vytvořili jsme si i jasné šance, ale nedokázali jsme je využít.
Holky – přesto – hrály jste skvěle, znělo z domácí arény.
Jen tak dál.

Připravil trenér týmu Petr Martínek