Mladší žákyně slaví postup na mistrovství republiky!

Mládež Mladší žákyně

Mladší žákyně BK Strakonice zvládly poslední dvě utkání základní části extraligy, takže v extraligové tabulce obsadily třetí příčku. A to znamená, že budou startovat na mistrovství České republiky!

BK Strakonice – BC Slaný 47:35 (25:20).

Bodovaly a hrály: Kotrčová Linda 11b., Pavlíčková Karolína, Košáková Eliška 10b., Kotrcová Karolína 7b., Karoľová Michaela 3b, Veselková Lucie, Grossová Karolína, Mlnaříková Nikola 2b, Malířská Tereza, Malířská Kateřina, Vodvářková Kristýna

Vyvrcholení extraligy mladších žaček přišlo v sobotu 9.4, kdy do Starz arény zavítalo družstvo Slaného a v přímém souboji si to rozdalo s naším týmem o postup na MČR. Úvodní čtvrtina byla hodně nervózní. Na hráčkách bylo znát, že vědí, oč se hraje. Do druhé čtvrtině vlétly domácí žačky s velkou vervou, aktivní obranou dokázaly přitlačit na soupeřky a donutit je ke ztrátám, které se nám podařilo trestat, a přišel obrat ve skóre. Rozuzlení tohoto napínavého střetnutí přinesl vstup do závěrečné čtvrtiny, kdy sérií tří lehkých košů dokázaly hráčky od Otavy definitivně zlomit odpor soupeřek a šly si zkušeně za vítězstvím a postupem na MČR. Hlavní faktory dnešní výhry byly skvěle fungující týmová obrana, úžasné doskoky a bojovnost.

BK Strakonice – BK Lokomotiva Karlovy Vary 52:44 (27:24).

Bodovaly a hrály: Kotrčová Linda 15b., Pavlíčková Karolína, Kotrcová Karolína 8b., Košáková Eliška 7b., Grossová Karolína 4b., Karoľová Michaela, Malířská Tereza, Malířská Kateřina, Mlnaříková Nikola, Vodvářková Kristýna 2b, Veselková Lucie

S již tradičním rivalem z lázeňského města jsme se střetli během nedělního dopoledne. Strakonická děvčata se celý první poločas nedokázala popasovat se zahuštěnou obranou karlovarských žaček, kdy celá pětka okupovala prostor kolem „bedny“. Až ve druhém poločase se domácím hráčkám podařilo zahrát několik povedených rychlých protiútoků a dát jednoduché koše. Hostující žačky po celé utkání nestíhaly bránit naše útočné nájezdy a byly nuceny si pomáhat fauly. Bohužel domácí basketbalistky neměly klidnou ruku a jejich střelba TH v tomto utkání byly 37/12 což je slabých 32%. Ačkoli jsme neměli štěstí při střeleckých pokusech, tak se nám podařilo poslední extraligový zápas vyhrát.

Jelikož naše žačky tímto vítězstvím potvrdily postup na MČR, čekají je ještě 3 týdny, ve kterých se pokusí co nejlépe připravit na závěrečný turnaj. Vyvrcholení letošní sezóny U14 proběhne poslední dubnový víkend v Hradci Králové. Holky jste skvělé, za vzornou tréninkovou píli a přístup k basketbalu, jste si postup zasloužily.

Připravil trenér týmu Jakub Mužík