Národní finále v basketbalu mladších minižákyň v Pardubicích

Ve dnech 6. až 8. května startovaly hráčky BK Strakonice – kategorie U12 na Národním finále v Pardubicích, ze kterého si odváží 10. místo.

Základní skupina:

BK Strakonice – ŠBK Sadská 51:68

V úvodním zápase turnaje jsme narazili na pozdějšího zlatého medailistu tohoto Národního finále.

V prvním poločase jsme se nemohli dostat do tempa, ale i tak jsme si vytvořili v úvodu mírný náskok a se soupeřem drželi krok – po první čtvrtině jsme vyhrávali 14:13.

Tento zápas rozhodla druhá čtvrtina, kdy nám soupeř odskočil a v poločase svítilo na tabuli skóre 18:41 pro soupeře.

Po poločase jsme se díky dobré obraně a týmové spolupráci dostali do tempa (třetí čtvrtinu jsme vyhráli 21:10) Bohužel i přes naší skvělou třetí čtvrtinu jsme ale skóre již nedokázali otočit.

BŠ Tygři Praha – BK Strakonice 67:41

Rychlý, běhavý zápas, boj o každý míč. Oba soupeři zakládali svoji hru na rychlém přechodu do útoku a těsné obraně. První čtvrtinu prohráváme 17:14, ve druhé naopak vítězíme v poměru 14:10.

Bohužel ještě před poločasem se nám zranila naše velká opora Kačka Zemanová a na hřišti je znát, jak moc Kačka týmu chybí. Následovala změna ve složení pětek, ale bohužel na lepší výsledek s takto kvalitním soupeřem to nebylo (i náš druhý soupeř ze skupiny si nakonec z turnaje odváží medaile – bronzové).

Třetí místo ve skupině nás odsunulo boje o 9. – 12. místo:

BK Strakonice – BSK TJ Jičín 34:50

V tomto zápase jsme děli spoustu chyb a nehráli dobře. Soupeř hrál „zalezlou obranu“, nedařila se hra 1:1, nedokázali jsme hrát naši rychlou hru a moc se přizpůsobili hře soupeře. Tato prohra mrzí.

Strabag Zlín – BK Strakonice 17:103

Se slabším týmem si dostatečně zahrála celá lavička, soupeře jsme přehrávali po všech stránkách.

DBak Plzeň – BK Strakonice 44:59

Do posledního zápasu turnaje jsme vstoupili dobře, především díky rychlým protiútokům a hře 1:1 jsme si vytvářeli od začátku náskok, který se dařilo navyšovat. Dobrý zápas, kde jsme předvedli naši hru, kterou chceme hrát – rychlá hra dopředu, hra 1:1, dařili se i akce – hoď- běž a těsná obrana.

 

Pro většinu hráček to bylo jejich první Národní finále, celý tým bojoval a zaslouží pochvalu. Do hry jsme zapojili také 3 mladší hráčky, které  mile překvapily a dokázaly tým dobře doplnit.

Nejlepší hráčkou našeho týmu byla vyhlášená Bára Mrázová.

Mrzí zranění Kačky Zemanové, které přejeme brzké uzdravení.

Velké poděkování patří rodičům, kteří s námi do Pardubic odcestovali a po celou sezónu jsou nám velkou oporou.

 

Hrály a bodovaly: Mrázová B. 69, Petelová L. 61, Hátlová V. 42, Holínová V. 38, Gábiková M. 22, Kopecká A. 12, Zemanová K. 10, Čapková E. 9,  Pomajzlová A. 8, Reiterová N. 8, Seidlová N. 5, Manová H. 2, Krautstengelová N. 2, Gornická A., Lintnerová E.

 

Připravila trenérka týmu Zuzana Karoĺová