NF U11: Desáté místo je výsledkově nad očekávání

Minižákyně Mládež

Národní finále v basketbalu nejmladších minižákyň – Děčín.

Základní skupina:

BK Strakonice – BC Benešov 17:78.

V úvodním utkání turnaje jsme narazili na pozdějšího bronzového medailistu NF. Děvčata hrála nervózně a nepřesně, soupeř nás předčil po všech stránkách.

BK Strakonice – USK Praha 17:57.

Proti velkému favoritovi jsme sehráli výborně první čtvrtinu ( 10 : 14 ). Pak soupeř zabral a ve zbytku utkání jsme tahali za kratší konec.

Skupina o 9. – 12.místo:

Před zápasy o umístění trenérská dvojice vyhlásila motivační výzvu, že se při případné výhře půjde ponořit do Labe…

BK Strakonice – Levhartice Chomutov 39:16.

Soupeř nastoupil s mlaďoučkým týmem, proto jsme si na něj věřili. Vítězství se ale nerodilo lehce, strakoňandám se nedařilo v útoku . V závěru jsme však dali několik důležitých košů a soupeři bodově odskočili . Děvčata se tak mohla radovat z vítězství a rodiče si zaskandovali : „Do Labe!“

BK Strakonice – BK Mohelnice 51:28.

Po úvodní vyrovnané čtvrtině jsme ve druhé neubránili nejlepší soupeřovu hráčku a prohrávali o šest bodů. Následovala změna ve složení jednotlivých pětek. Utkání bylo bojovné, chvílemi dost vypjaté . Do poslední čtvrtky jsme nastupovali při skóre 25 : 28.Pak se však hra absolutně obrátila. Naše Anička Gornická „vymazala“ hvězdu soupeře, Mohelnice se morálně i herně složila a my poslední část vyhráli 26 : 0 ! Holky hrály výborně, výhra byla vybojovaná a zasloužená.

BK Strakonice – Válečnice Děčín 20:78.

Náš tým nastoupil oslaben o dva výborné obránce – dvojčata Kratochvílovy. Po první dobře odehrané čtvrtině nám začaly ubývat síly. Domácí hráčky nás trestaly hlavně z rychlých protiútoků.

Bodovaly a hrály: Gornická Anna 30 ( vyhlášena nejlepší hráčkou týmu ), Kopecká Aneta 28, Šlapáková Aneta a Zelenková Sylva po 11, Seidlová Nela a Blahovcová Anna po 10, Viererová Johanka a Kratochvílová Johanka po 9, Kratochvílová Magdalena a Bálková Nikola po 7, Křivancová Lucie a Kazbundová Gabriela po 4, Taschnerová Klára a Zelenková Laura po 2, Křivancová Martina 0.

Na turnaj jsme odjížděli s minimálními ambicemi. Celkové 10. místo je tedy výsledkově nad očekávání. Náš tým je mladý, sbírá teprve zkušenosti a učí se. Naše hráčky jsou bojovnice, ale basketbalové dovednosti musíme ještě hodně, hodně trénovat. Holky jsou skvělé, basket je baví a to je důležité. Poděkování a pochvala míří i k rodičům hráček. Jsou nám po celou sezónu a v každém turnaji obrovskou oporou a pomocí.

 

Připravila trenérka týmu Radka Drnková