Z mistrovství mladších žákyň vezeme krásné šesté místo

Strakonické hráčky z letošního mistrovství republiky odjíždějí s krásným šestým místem. Během celého turnaje nás zdobila obrovská bojovnost a na hřišti nechaly všechny hráčky maximum svých sil. Letošní sezóna byla dlouhá a náročná a děvčata si za svou píli a snahu zaslouží obrovské uznání a poděkování. Další veliké díky patří rodičům, fanouškům, podporovatelům, kteří s námi do Hradce vyrazili a mohutně nás podporovali.

BK Studánka Pardubice – BK Strakonice 60:41 (37:18).

SK Prostějov – BK Strakonice 39:49 (23:25).

BK Strakonice – ŠBK Sadská 56:61 (19:31).

Na MČR bodovaly a hrály: Kotrčová Linda 34b., Kotrcová Karolína 29b., Košáková Eliška, Pavlíčková Karolína 25b., Grossová Karolína 9b., Malířská Tereza 8b., Karoĺová Michaela 7b., Topinková Natálie 4b., Mlnaříková Nikola, Vodvářková Kristýna 2b, Malířská Kateřina

Páteční čtvrtfinálové utkání nám do cesty postavilo pozdějšího bronzového účastníka letošního MČR. Úvodních 15 minut hry jsme s favoritem dokázaly držet krok a pardubická děvčata vedla o pouhých 5 bodů. Bohužel závěr druhé čtvrtiny nám vůbec nevyšel, soupeřky nás přehrávaly ve všech činnostech a strakonická děvčata najednou svěsila hlavy a bylo po utkání. Ve druhém poločase se nám podařilo hlavy ještě zvednout a odehrát vyrovnaných dvacet minut.

V sobotu ráno hráčky od Otavy měřily síly ve skupině o 5.-8. místo s houževnatým družstvem Prostějova. Na začátku druhé čtvrtiny svítilo na tabuli velice nepříznivé skóre 18:3 pro soupeřky. Strakonické basketbalistky poté zlepšily obrannou činnost, podařilo se dobře zapresovat a najednou nás bylo plné hřiště. Byli jsme u všech odražených míčů, děvčatům se dařilo chodit do rychlých protiútoků, a tak se nám ještě před poločasem podařilo skóre otočit. Ve třetí čtvrtině náš tlak pokračoval a rozdíl narostl až na 15b. Poslední čtvrtina již dohrávala v poklidném tempu a našem vítězství nebylo pochyb.

V nedělní zápase o konečné 5. místo jsme se utkali s nám dobře známým družstvem Sadské, kterým náramně vyšel vstup do zápasu. Od druhé čtvrtiny se hra na hřišti vyrovnala. Obrovskou bojovností se strakonické basketbalistky v průběhu třetí části dokázaly vrátit do utká a dokonce otočit vývoj skóre ve svůj prospěch. Závěrečná čtvrtina byla z obou stran hodně nervózní, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Bohužel šťastnějším týmem byly sadské vosy, které si v utkání pomohly 9 úspěšnými tříbodovými střelami.

Fotogalerii Miloše Plačka z MČR naleznete zde

Připravil trenér Jakub Mužík