Finále oblastního přeboru nejstaršího minižactva

Minižákyně Mládež

Poslední květnovou sobotu odjelo deset statečných na finále oblastního přeboru do Českých Budějovic. Velmi oslabený tým (zranění/nemoci) bojoval ve dvou zápasech a do Strakonic přivezl bronzové medaile.

Všem hráčkám patří poděkování a pochvala za velmi statečné a bojovné výkony nejen v Českých Budějovicích, ale po celou tuto sezonu, která tímto dvojzápasem skončila. Poděkování patří i rodičům, kteří nás po celou sezónu podporovali a pomáhali nám.

BK Strakonice – Sokol Sršni Písek 32:78.

Na rychlý basketbal píseckých jsme byly schopné reagovat pouze prvních 5 minut utkání. Rozjeté sršně jsme jen těžko zastavovali. Přestože jsme bojovali do poslední minuty, zkušený, výškově větší tým Sršnů byl nad naše síly a zaslouženě zvítězil. Škoda neproměněných šoupáku a trestných hodů.

BK Strakonice – Tigers České Budějovice (mix) 46:56.

Na začátku utkáni si Tigers vytvořili náskok a ten udržovali až do konce utkání. V první pětce měli šikovné kluky, kteří nás převyšovali v rychlosti i technice. S druhou pětkou, kterou tvořila i děvčata jsme dokázali držet krok i jsme byli lepším týmem. Přes snahu a bojovnost jsme výsledek nedokázali obrátit.

Velmi dobře v obou utkáních zahrála Isabela Polenová, bojovností a rychlostí vynikaly Veronika Holínová a Barbora Mrázová

Body: Grossová 24, Mrázová, Holínová 14, Petelová, Karoľová 8, Polenová 6, Koubová 2, Šťastná 1.

Připravila trenérka Jaroslava Bernasová