Další vylepšení soutěže, slibuje si vedení ŽBL

I. liga žen

Už příští pátek se rozjede prvními duely 30. ročník nejvyšší ženské basketbalové soutěže, který znovu přináší spoustu novinek. Nejvýraznější změnou je nový titulární partner, podle kterého se soutěž nově jmenuje Chance ŽBL. Desetičlenné složení celků zůstává stejné, ligový ročník otevře 30. září duely KP Brno s Levharticemi Chomutov a Trutnova s USK Praha.

„Letošní ročník Ženské basketbalové ligy začíná až poslední den v září kvůli mistrovství světa žen v Austrálii. Počínaje touto sezonou 2022/2023 ponese liga název Chance Ženská basketbalová liga, a to nejméně tři další ročníky. Chci společnosti Chance a Výboru ČBF poděkovat za to, že tato spolupráce mohla vzniknout. Čeká nás díky tomuto partnerství spousta příležitostí, jak ligu marketingově i sportovně vylepšit,“ říká nový guvernér soutěže a zároveň generální manažer brněnských Žabin Radek Šír, který ve funkci vedoucího muže ženské soutěže vystřídá po šesti letech Daniela Kurucze.

Titulárního partnera měla ŽBL po několikaleté pauze v posledních třech ročnících, kdy liga spolupracovala s pojišťovnou RENOMIA. Sezóna 2015/16 byla spojena se společností Bonver. Jak celá skupina Tipsport, tak i Chance s českým basketbalem spolupracuje dlouhodobě.

„Jsme rádi, se se můžeme v rámci skupiny Tipsport připojit k partnerství s českým basketbalem. Chance svým titulárním partnerstvím ženské basketbalové ligy tak doplní Tipsport coby generálního partnera basketbalového svazu a partnera obou reprezentací. Navazujeme také na naši dlouhodobou spolupráci s Chance 3×3 Tour. Chceme, aby se tento krásný sport dostal lidem více do povědomí a jistě tomu pomohou i zápasy živě vysílané na našem webu,“ říká ke spolupráci vedoucí oddělení sponzoringu a eventů Martin Ptáčník. Právě kvalita živých přenosů z utkání by díky spojení s Chance měla výrazně vzrůst.

Ligový ročník čeká stejný systém jako v loňském roce, po základní části, kde se utkají celky každý s každým dvakrát, bude tedy následovat rovnou play off pro prvních osm klasickým systémem na tři vítězná utkání. Oproti minulé sezóně se nebude hrát skupina vyřazených čtvrtfinalistů o 5.-8. místo. Družstva však v sezoně čeká ještě Federální pohár, který vyvrcholí turnajem Final8 v Hradci Králové, kde se setkají čtyři týmy z Česka a Slovenska. Sezonu obohatí také Český pohár, jehož finálový turnaj Final4 proběhne v Chomutově. Tato soutěž je pro všechny české týmy důležitá, jelikož se do ní opět nepřihlásil ZVVZ USK Praha.

„Mým cílem ve funkci guvernéra je získat větší zájem fanoušků přímo v halách a zvýšit povědomí o ženském basketbalu. K tomu potřebujeme, aby se liga zkvalitnila a týmy byly vyrovnanější. Díky společnosti CHANCE máme jedinečnou možnost se těmto cílům přiblížit,“ dodává Šír.

Oficiální zahájení soutěže proběhne za účasti vedení soutěže a zástupců klubů i médií v úterý 27. září na úvodní tiskové konferenci v hale Královka.

 

Zdroj: www.zenskybasket.cz