Krocení chomutovských Levhartic se nekonalo

Do lepší fáze sezóny se dostávají chomutovské Levhartice, když slaví třetí výhru za sebou po vyloupení palubovky Strakonic 85:70. Na jihočeské palubovce vyhrály stejně jako ve třech předešlých sezónách.

6. kolo, pátek 21. října:

BK Strakonice – Levhartice Chomutov 70:85 (15:27, 32:38, 48:61)

Body: Horsáková 14, L. Vydrová 12, Jánská 11, Junková 8, Kadlecová 7, Celarová, Lišková a Matasová 6, Hauserová 5, Krausová a Laubertová 3, Štenclová 2.

Chomutov do zápasu vstoupil náporem a v závěru první čtvrtiny už vedly o čtrnáct bodů. Nastavený výkon ale nedokázaly udržet, a naopak svěřenkyně Davida Zdeňka postupným náporem snížily na rozdíl jediného bodu na začátku třetí čtvrtiny. Od té doby byl ale výkon Levhartic daleko koncentrovanější a zápas si dokázaly pohlídat.

Pomohla jim zejména solidní střelba za dva body, menší počet ztracených míčů, a hlavně daleko větší počet šestek, což způsobila agresivnější hra hostujících hráček. Další skvělý střelecký zápas odehrála Američanka Wynn-Pollard, která na třiatřicetibodový výkon proti Hradci navázala 28 body v dnešním zápase. Dvaceti body přispěla Monika Fučíková. Strakonice vedla se 14 body a 11 doskoky Natálie Horsáková.