Juniorky doma porazily USK Praha

Juniorky Mládež

Juniorky BK Strakonice doma v sobotu podlehly HB Basket Praha, ale druhý den si vylepšily náladu vítězstvím nad USK Praha.

BK Strakonice – HB Basket Praha 67:86 (15:20, 35:36, 56:59).

Body: Junková 27, Pešková 14, Bernasová 12, Petelová a Žáčková 6, Čížková 2.

V dalším kole extraligy juniorek skupiny A jsme se v odvetě střetli s týmem HB Basket Praha. V Praze jsme prohráli o 21 bodu. Doma jsme chtěli vyhrát a soupeřkám z Prahy vrátit prohru. Do utkání jsme nastoupili bez zraněné K. Hauserové a L. Čadkové /výjezd do ciziny/.

Přítomným divákům jsme ukázali bezmála 36 minut basket plný moderních prvků. V poločase jsme prohrávali 35:36. Poté jsme zaspali úvod třetí desetiminutovky, abychom následně zase soupeřkám odskočili ve vývoji skóre na 47:40. Po třech dějstvích o tři body 56:59.

Poslední čtvrtina vabank – všechno, nebo nic. Změna obranného systému zafungovala, ale jednoduché ztráty nás stály lepší a příjemnější výsledek. Naše ztráty soupeřky brejky nemilosrdně trestaly. V tom byl největší rozdíl – Strakoňandy se tlačily do zakončení, hledaly volné střely, ale soupeřky proměňovaly jednoduché koše.

Zhruba čtyři minuty před koncem jsme prohrávali o 7 bodů – 63:70. Závěr jsme projeli, ale holky dnes opravdu příkladně bojovaly a rvaly se skoro cele utkání o “super” výsledek. Odchází se vztyčenou hlavou. Mrzí nás počet ztrát /celkem 34, oproti hostům 15/ a zisky soupeřek. Ostatní parametry byly vcelku vyrovnané. Na druhé straně nás muže těšit aktivita pod oběma kosi /doskoky 44/26/.

Střelecky se prosadily: A. Junková /27 bodů/, A. Pešková 14 bodu a N. Bernasová 12 bodu. Ocenit lze i bojovnost a zisky zejména na útočné polovině Zuzky Čížkové.

BK Strakonice – USK Praha 58:51 (19:11, 28:23, 43:36).

Body: Junková 17, Bernasová 15, Žáčková a Půroková 8, Petelová 6, Pešková 4.

V nedělním utkání jsme se utkali s týmem USK Praha. Před polednem svedly domácí juniorky skvělý duel. V okleštěné sestavě bez zraněné K. Hauserové a L. Čadkové jsme na Prazandy vletli a ujali se rychle vedeni 11:4. Dále pokračovali ve výtečné týmové obraně a slušným pohybem v útoku /stav 19:11/. V druhé desetiminutovce se zbrzdil zejména náš pohyb na útočné polovině /9:13/ a do šatny se odcházelo za stavu 28:23.

Po poločasové pauze se nám vstup do třetí čtvrtiny vydařil a stále jsme si udržovali mírný náskok. Výborná obrana, trápení v útoku, ale holky od Otavy byly ve všech činnostech lepší. Komplikace nastala na konci třetí čtvrtiny vyfaulovanim rozehrávačky Nelly Bernasové. Zbytek týmu se i s touto komplikaci vyrovnal. Holky se semkly. Bojovaly o každý míč. Skvěle bránily. Útok nám sice nešel, přesto jsme stále udržovali kontrolu nad utkáním a náskok. Vedli jsme až 14-ti bodovým rozdílem /54:39/. Závěr byl o morálu. Holky byly unavené, už nám docházelo, ale přesto holky dokázaly urvat “cenné a bonusové” vítězství nad celkem z hlavního města.

Dnes musím smeknout před výkonem svých děvčat. Je to jedno z nejcennějších vítězství, které jsme v poslední době získali. Holky fakt dřely, zaslouží si velké poděkování. Smekám, velký respekt, bomba.

Gratuluji všem holkám.

Připravil trenér týmu Petr Martínek