Pochvala patřila každé hráčce za snahu a bojovnost

K dalšímu nadregionálnímu turnaji odjely nejmladší minižačky do Plzně. Odehrály dvě kvalitní utkání proti dívčím družstvům. Potěšily výhrami i předvedenou hrou.

BK Tygři Praha – BK Strakonice 28:40.

Do utkání jsme nevstoupily dobře a brzy prohrávaly 0:7. V těchto chvílích nás svou klidnou hrou podržela Martina Křivancová a skóre se začalo obracet v náš prospěch. Do druhé půle jsme vstupovaly s jedenáctibodovým vedením. Pražandy se ale rozehrály a stav opět srovnaly. Pak přišly chvíle Lucky Křivancové, která skvěle ubránila nejlepší soupeřovu hráčku a sama zaznamenala tři koše v řadě. Z cenného vítězství měly všechny hráčky radost.

BK Strakonice – DBAK Plzeň 48:22.

První čtvrtina patřila naší Klárce Taschnerové, která se svou rychlostí skvěle prosazovala. Plzeňský tým disponoval urostlými hráčkami, které nám dělaly v úvodu utkání problémy. V druhém poločase si však s jejich obranou dobře poradila výborně hrající Nikola Bálková. Výkony v obou utkáních vyčnívala Johanka Viererová, která nejenže skvěle bránila, vracela se do obrany, ale rozdávala i krásné přihrávky a dobře zakončovala. Pochvala ale patří každé hráčce na hřišti za snahu a bojovnost.

Bodovaly a hrály: Bálková N. 20, Taschnerová 14, Viererová a Křivancová L. po 12, Blahovcová 10, Zelenková L. a Valíčková po 6, Šlapáková a Šefčíková po 4, Křivancová M., Bálková A., Maroušková.