Starší žačky zapsaly další tři výhry

Starší žákyně vstoupily do nové sezony porážkou, ale od té doby jenom vítězí. Během minulého týdne zažily radost hned třikrát.

BK Strakonice – DBaK Plzeň 83:66 (37:32).

Bodovaly a hrály: Kotrcová Karolína 21, Pavlíčková Karolína 18, Malířská Kateřina 15, Vodvářková Kristýna 12, Kotrčová Linda 11, Mlnaříková Nikola 4, Veselková Lucie 2, Polenová Isabela, Topinková Natálie.

Ve svátečním dopoledni přivítaly strakonické starší žačky na své palubovce žačky ze západočeské metropole. Soupeřkám vyšel vstup do zápasu a hráčky od Otavy měly plné ruce práce výsledek do poločasu otočit. Ve třetí čtvrtině se domácím basketbalistkám podařilo odskočit na větší bodový rozdíl, který již s přehledem udržely.

BA Sparta – BK Strakonice 36:67 (12:40).

Bodovaly a hrály: Kotrcová Karolína 17, Malířská Tereza 13, Kotrčová Linda 8, Mlnaříková Nikola 8, Vodvářková Kristýna 7, Polenová Isabela 4, Topinková Natálie 4, Veselková Lucie 4, Malířská Kateřina 2.

V sobotu 19. listopadu zavítaly strakonické starší žačky do Stodůlek, kde se střetly s hráčkami Sparty. Po celý první poločas se hostující basketbalistky prezentovaly rychlým, pohledným basketbalem, míč pěkně putoval z rukou a volné střely nacházely svůj cíl. Druhý poločas byl zcela rozdílný, sparťanky přitlačily v obraně a strakonické žačky se s tím nedokázaly popasovat. Dělali jsme hloupé chyby, jednoduché ztráty a soupeřky se chytly v útoku. Pochvalu za svůj výkon si zaslouží Niki Mlnaříková a Isi Polenová.

HB Basket – BK Strakonice 56:69 (28:38).

Bodovaly a hrály: Kotrcová Karolína 25, Malířská Tereza 14, Pavlíčková Karolína 12, Vodvářková Kristýna 6, Košáková Eliška 5, Malířská Kateřina 4, Topinková Natálie 2, Veselková Lucie 1, Mlnaříková Nikola, Polenová Isabela.

Nejtěžší soupeř tohoto trojboje nás čekal v nedělením dopoledni v hale na Zličíně, kde hrají své zápasy hráčky HB Praha. Domácí žačky se prezentovaly vyspělým organizovaným basketbalem. Dokázaly využívat svou vysokou hráčku, jak při clonách tak při podkošových soubojích. Ve třetí čtvtině se basketbalistkám od Otavy podařilo několikrát dobře zapresovat a odskočit na dvacetibodový rozdíl. Pochvalu si jistě zaslouží Karolína Kotrcová, která ke skvělé obraně přidala i důležité body z nájezdů.

V těchto třech utkáních nastoupily strakonické starší žačky v kombinovaných sestavách, což mělo jistě vliv na předvedenou hru. Leckdy vázla útočná spolupráce a komunikace v obraně také nebyla zcela ideální. Přesto všechny hráčky, která do těchto zápasů nastoupily si zaslouží pochvalu za snahu a bojovnost. Tento týden byl jedním z nejnáročnějších týdnů tohoto podzimu, přesto jsme ho zvládli bez ztráty kytičky, což je skvělé.

Připravil trenér týmu Jakub Mužík